Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

19 Απρ 2013

#rbnews 28: Έλα Γιώργο να σου δείξω τα φραουλοχώραφά σου

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου
Στην 28η εκπομπή της δεύτερης σεζόν #rbnews, ο @Galaxyarchis, φιλοξενεί στο στούντιο του radiobubble το @ypoptomousi.

Από την περίφημη εκπομπή του Τράγκα με τους τέσσερις εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, έως το περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης σε απλήρωτους εργάτες της Νέας Μανωλάδας, έτρεξαν δύο πολύ επιτυχημένες καμπάνιες αφύπνισης στη φασιστική εξάπλωση (#xa_advertising και #bloodstrawberries). Με τον καλεσμένο του #rbnews να είναι σε μεγάλο βαθμό οργανωτής και των δύο, συζητάμε στο στούντιο το στόχο και την αποτελεσματικότητά τους μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.


Επίσης, μία ανασκόπηση στα ρεπορτάζ της τελευταίας πενταετίας από τη Νέα Μανωλάδα που καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας σε εργάτες γης δεν είναι καινούριο. Αποσπάσματα από συνέντευξη του Μάκη Νοδάρου, δημοσιογράφου της "Ελευθεροτυπίας" στο σταθμό "Κόκκινο", σχετικά με την εκτενή έρευνά του στην περιοχή αυτή.

H εκπομπή κλείνει με το πεντάλεπτο δελτίο του International #rbnews στα ελληνικά.




Ακούγονται τα κομμάτια*:
1. Strawberry Fields (The Beatles)
2. Immigrant Song (Led Zeppelin)
3. Ghetto Child (Curtis Mayfield)
4. Get the Money (Goran Bregovic)
5. Pigs - Three Different Ones (Pink Floyd)

* Το μονταρισμένο απόσπασμα "Το μοιρολόι του Τράγκα", που ανοίγει την εκπομπή, μπορείτε να το ακούσετε και να το κατεβάσετε από εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου