Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

6 Μαρ 2013

Καλέσματα αντιφασιστικών οργανώσεων με αφορμή τη δίκη Κασιδιάρη: "να σπάσει ο τρόμος"

Mετά από πληθώρα των αναφορών, τόσο από συμβατικά μέσα ενημέρωσης όσο και από την κοινωνία των πολιτών, για δημιουργία "κλίματος τρόμου" μέσω της οργανωμένης παρουσίας μελών της Χρυσής Αυγής στη χθεσινή δίκη του Ηλιά Κασιδιάρη, μια σειρά καλεσμάτων κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με στόχο η παρουσία αντιφασιστών πολιτών να είναι  εμφανής στο δικαστήριο την Πέμπτη (Εφετείο, Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), οπότε και θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη στις 8:30 το πρωί.

O κ. Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία Και δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που πιστεύουν ότι εάν μεθαύριο Πέμπτη αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πρόκειται για μεγάλη νίκη όχι μόνο για το αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών στη χώρα.

πηγή φωτό efsyn
















"Πορτιέρηδες" και "face control" στο δικαστήριο 

Ενδεικτικά του κλίματος που επικράτησε στο δικαστήριο είναι τα όσα δημοσιεύονταν εκείνη την ώρα μέσω Twitter (πχ εδώ, εδώ και εδώ) και μετέφεραν την εντύπωση ότι και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου έδειχνε φοβισμένος, ενώ και τα σημερινά ρεπορτάζ συμβατικών μέσων ενημέρωσης δεν απομακρύνονται από αυτή την εικόνα: Για "κλίμα εκφοβισμού, που φρόντισαν από νωρίς να δημιουργήσουν δεκάδες οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος" μιλάει ο δημοσιογράφος της Αυγής, ενώ ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει στο ρεπορτάζ του "ογκώδεις άνδρες, συνήθως ντυμένοι στα μαύρα, στέκονταν στις εισόδους, στο προαύλιο, στα μπαλκόνια του κτιρίου. Ολοι ίδια κοψιά. Ολοι χρυσαυγίτες. Μέσα στο κτίριο η εικόνα δεν άλλαζε. Μπορούσες να τους δεις στους διαδρόμους να συζητούν μεταξύ τους ή με παριστάμενους αστυνομικούς. Σε έβλεπαν κι αυτοί. Μ” αυτό το διερευνητικό βλέμμα που προκαλεί αμηχανία. Σαν να περνάς face control. Κι έπειτα έφτανες έξω από την αίθουσα όπου θα γινόταν η δίκη. Σε ένα χαμηλοτάβανο δωμάτιο που λειτουργούσε ως χώρος αναμονής. Στη μία πλευρά είχαν παραταχθεί οι λιγοστοί αστυνομικοί με τις ασπίδες. Σε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο υπερπληθυσμός της αίθουσας, αλλά και η σύνθεσή του, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μια ατμόσφαιρα τρόμου."  

 Καλέσματα για παρουσία αντιφασιστών πολιτών την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 8:30 π.μ., στο Εφετείο, (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ και εδώ

Ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης θα βρείτε εδώ
Διαβάστε και μια ενδιαφέρουσα άποψη/καταγραφή του Αποστόλη Φωτειάδη στον Παραλληλογράφο για τα όσα συνέβησαν στο δικαστήριο και τη σημασία της "απούσας αριστεράς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου