Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

23 Φεβ 2013

#rbnews 20: "Firestarter" - Επιστροφή στις Σκουριές

Στην 20η εκπομπή #rbnews επιστρέφουμε στις Σκουριές.

Αιτία, η "καταδρομική" επιχείρηση της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, οπότε 40-50 μασκοφόροι χτύπησαν εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική. Το χτύπημα ακολούθησαν μαζικές προσαγωγές πολιτών από την Αστυνομία, ενώ αναφέρθηκαν και πάλι περιπτώσεις παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, όπως υποχρεωτική λήψη DNA, ακόμη κι "εξαφανίσεις" κρατούμενων για δύο εικοσιτετράωρα.

Την ίδια ημέρα δόθηκε και συνέντευξη Τύπου των δικηγόρων των προσαχθέντων, ειδικά για αυτές τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. Βίντεο από την συνέντευξη Τύπου, μπορείτε να βρείτε στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.


Στην εκπομπή ακούγονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις που πήρε η ομάδα του radiobubble news σε κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς. Ο ένας εκ των πολιτών αυτών μάλιστα, συνελήφθη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, κατόπιν υπόδειξης υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός.

Επίσης, ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση με Ιερισσό (σημ: με μικρά τεχνικά προβλήματα στον ήχο), εν όψει αυριανής κινητοποίησης, την οποία καλύπτουν μέλη της ομάδας του radiobubble news που βρίσκονται στη Χαλκιδική.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται, όπως κάθε Παρασκευή, με το διεθνές δελτίο ειδήσεων στα ελληνικά, του international #rbnews

Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Firestarter (The Prodigy)
2. Unforgetable fire (U2)
3. Ring of fire (Johnny Cash)
4. Burning down the house (Tom Jones & The Cardigans)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου