Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

22 Φεβ 2013

Ειδήσεις από την Ευρώπη

1. Ισπανία
Μια 47χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε, αφού πρώτα περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό, την Δευτέρα 18 Φεβρουάρίου το πρωί μέσα σε υποκατάστημα της Caja Rural de Almassora. Μετά το συμβάν μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Λα Φε στη Βαλένθια. Νοσοκομειακές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η 47χρονη εισήχθε γύρω από 15:30, και οτι είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ έχει εγκαύματα στο 48% του σώματος της. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το θύμα φώναζε μετά το συμβάν "Κοίτα τι μου έχετε κάνει, μου τα έχετε πάρει όλα!". Πληροφορίες του Ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE που ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της 47χρονης αναφέρουν οτι είναι χωρισμένη με 3 παιδιά, και κατά πάσα πιθανότητα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες που σχετίζονται με την διαδικασία της έξωσης.

[πηγή]

2. Γαλλία
700.000 υπογραφές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Οικονομίας, Κοινωνίας και Περιβάλλοντος (Conseil économique, social et environnemental - CESE) της Γαλλίας στις 15 Φεβρουαρίου από αυτούς που αντιτίθονται στο νομοσχέδιο για το γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια με σκοπό να ξεκινήσει δημόσια συζήτηση επί του θέματος. Το συμβούλιο θα απόφασίσει στις 26 Φεβρουαρίου αν η αίτηση θα γίνει δεκτή. Στην περίπτωση αυτή μέσα σε ένα χρόνο το συμβούλιο πρέπει να καταθέσει την θέση του απέναντι στο νομοσχέδιο. Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ αναμένεται να αρχίσει η συζητηση στην Γερουσία στις 2 Απριλίου.

[πηγή]

Με επιστολή που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Titan International στον Υπουργό παραγωγικής ανάκαμψης (Ministère du Redressement Productif - πρώην υπουργείο βιομηχανίας) αποσύρει την πρόταση αποκατάστασης για το εργοστάσιο της Goodyear στο Amiens. Σύμφωνα με την επιστολή που διέρευσε στην εφημερίδα Echos, ο πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας διαμαρτύρεται για τις υψηλές αποδοχές των υπαλλήλων και τις λίγες ώρες πραγματικής εργασίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι υπάλληλοι έχουν μια ώρα για το μεσημεριανό τους διάλειμμα, ενώ κάθονται επιπλέον 3 ώρες συζητώντας, μένοντας ουσιαστικά να δουλεύουν μονάχα 3 ώρες, σύμφωνα με τις γαλλικές συνήθειες. Τέλος ο πρόεδρο της εταιρείας Titan International κλείνει την επιστολή του τονίζοντας ότι μια επένδυση σε ένα κινέζικο ή ινδικό εργοστάσιο θα στοιχίζει λιγότερο από ένα ευρώ την ώρα σε μισθούς και θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της γαλλικής αγοράς για λάστιχα με εισαγωγή.


3. Ολλανδια
To Ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα πρόταση ζητώντας από όλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «φορολογικού παράδεισου» για την Ολλανδία. Την ίδια στιγμή που ο ΟΟΣΑ σε μια κρίσιμη έκθεση του σημειώνει ότι το φαινόμενο του φορολογικού παραδείσου έχει παρει τεράστιες διαστάσεις σε χώρες όπως η Ολλανδία. Εκτιμάται ότι μια χούφτα διευθύνσεις στο Αμστερνταμ αντιπροσωπεύουν περίπου 24.000 "εταιρείες γραμματοκιβώτιο". Αυτές οι εταιρείες διακινούν 12.000 δισ. ευρώ, είκοσι φορές δηλαδή το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας. Η διευκόλυνση της φοροδιαφυγής έχει γίνει μια πραγματική βιομηχανία για τις Κάτω Χώρες των οποίων η ελκυστικότητα για πολυεθνικές εταιρείες αυξάνεται ακόμα περισσότερο από τη παρουσία ενός ανεπτυγμένου «σκιώδους» τραπεζικου συστήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου