Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Φεβ 2013

Οι Pussy Riots στο ΕΔΑΔ

Οι δικηγόροι του γυναικειου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων, ισχυριζόμενοι πως οι ποινες για “χουλιγκανισμο” της Ρωσικης κυβέρνησης εναντιον των τριων μελων του συγκροτήματος καταπατούν την Ευρωπαϊκη Συνθηκη Ανθρωπινων Δικαωιμάτων. Συγκεκριμενα, στην καταγγελία που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι δικηγοροι των τριων φεμινιστριών ισχυρίζονται πως οι ποινες τους καταπατουν το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια, την απαγόρευση βασανισμών, την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα σε μια δικαιη δίκη.

Τα τρια μελη του συγκροτήματος καταδικαστηκαν σε δυο χρονια φυλάκιση για την ασεβη -κατα το ρωσικο δικαστήριο- “πανκ προσευχή” τους παιζοντας μουσικη σε εναν καθεδρικό ναο της Μοσχας, αντιδρωντας στην επαναφορα του Βλαντιμιρ Πουτιν στην προεδρία της Ρωσιας. Η καταδίκη τους με την κατηγορία για “χουλιγκανισμο ορμώμενος απο θρησκευτικό μίσος” οπως χαρακτηρισε τις πραξεις τους το δικαστηριο, εχουν πυροδοτήσει διεθνεις αντιδράσεις για την ελλειψη ανεκτικότητας της κυβερνησης Πουτιν σε διαφορετικές φωνες.

[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου