Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Φεβ 2013

Για το μαχαίρωμα μαθητή στο Παλαιό Φάληρο (28-1-2013)

Πηγή: Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Φαλήρου.
Το ότι η Χρυσή Αυγή επένδυσε στις επιθυμίες των μικροαστών που φτωχοποιούνται, είναι γεγονός. Το ότι εξαργυρώνει με αίμα τις ανασφάλειες και τον ρατσισμό που προϋπήρχε, είναι επίσης γεγονός. Κι ενώ πολιτικά υπολείμματα εκφέρουν ανοιχτά και χωρίς κόστος υποστηρικτικές δηλώσεις προς τη δολοφονική συμμορία, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας διεξάγεται σκληρή πάλη: φασιστοειδή επιτίθενται σε μαθητές οι οποίοι εκφέρουν αντιφασιστικό λόγο· κάπως πρέπει κι αυτοί να μιλήσουν για την κρίση της γενιάς τους.

Μαρτυρία (ηχητικό 1) για το μαχαίρωμα του μαθητή στο Παλαιό Φάληρο στις 28-1-2013 αποτυπώνει την οργάνωση που επιδεικνύουν σε ορισμένα σχολεία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής (ηχητικό 2). Παράλληλα, περιγράφεται (ηχητικό 3) πώς τέτοια θέματα παίρνουν μια τροπή εσωτερίκευσης από δασκάλους, συλλόγους γονέων όσο και από τους δημοτικούς άρχοντες – εν προκειμένω τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου.

Η φασιστική βία συνεχίζει να μην κατονομάζεται, για πολιτικούς λόγους. Είναι μια δουλειά όμως που πρέπει να γίνει, για πολιτικούς πάλι λόγους.

Χρήστος Σύλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου