Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

22 Φεβ 2013

26χρονος ναρκομανής ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου στην Αμβέρσα από αστυνομικούς


Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες του αστυνομικού τμήματος της Αμβέρσας στο οποίο κρατείτο προσωρινά ο νεαρός Jonathan Jacob.

Έχοντας εγκαταλείψει το σπίτι του από το 2010, και εξαρτημένος από ναρκωτικά, ο νεαρός είχε συλληφθεί από περίπολο στα περίχωρα της Αμβέρσας. Δεδομένης της κατάστασής του, το δικαστήριο αποφάσισε να τον τοποθετήσει σε ψυχιατρική κλινική. Ο Jonathan όμως έγινε πολύ βίαιος και η κλινική δεν τον έκανε δεκτό, κάτι που σαφώς ενόχλησε τους αστυνομικούς που συνόδευαν τον κρατούμενο.
"Επρόκειτο για εντολή. Έπρεπε να εκτελεστεί" ήταν το σχόλιο ενός τέως δικαστή, για να λάβει την απάντηση από τον Σύλλογο Ψυχιάτρων "Η εποχή των εντολών έχει τελειώσει από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο".

Μετά την άρνηση της ψυχιατρικής κλινικής να κάνει εισαγωγή, ο κρατούμενος οδηγήθηκε πίσω στο αστυνομικό τμήμα, όπου του χορηγήθηκε ηρεμιστικό. Η επιλογή αυτή χαρακτηριστήκε "όχι καλή ιδέα" από τους ψυχιάτρους, "καθώς κανείς δεν ξέρει τι είχε πάρει πριν".
Η επιστροφή του στο τμήμα έγινε με το σκεπτικό πως, μετά από τρεις επαναληπτικές απόπειρες εισαγωγής, η κλινική θα ήταν υποχρεωμένη να δεχτεί τον ασθενή. Αυτή βέβαια είναι η εκδοχή της αστυνομίας, όμως ο αρμόδιος δικαστής αρνείται πως έδωσε τέτοια εντολή.

Εν τω μεταξύ, ο Jonathan κρατήθηκε σε ένα μικροσκοπικό κελί, εντελώς γυμνός και επιτηρούμενος από άντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τους αποκαλούμενους στην Αμβέρσα και "Ράμπο", καθώς κρίθηκε επικίνδυνος. Εκεί φαίνεται πως ο 26χρόνος τελικά απεβίωσε, αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ τους Βελγίου χτες, σοκάροντας προφανώς την κοινή γνώμη.

[πηγή]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου