Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

30 Ιαν 2013

Έντυπο στα ελληνικά για μετανάστες εξέδωσε το Ολλανδικό Υπουργείο Απασχόλησης

Ενημερωτικό έντυπο στην ελληνική γλώσσα δημοσίευσε το Υπουργείο Απασχόλησης της Ολλανδίας, ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη εισροή Ελλήνων μεταναστών στη χώρα.

Το οκτασέλιδο έντυπο παρέχει πληροφορίες για την εγκατάσταση στη χώρα, τις διοικητικές πράξεις στις οποίες πρέπει να προβεί κάποιος, ώστε η παραμονή του να είναι νόμιμη, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του ως εργαζομένου, την εκμάθηση της γλώσσας και τη διαμονή.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, απεικονίζουν όλες ανθρώπους που κάνουν χειρονακτικές εργασίας ή οικειακές βοηθούς. Ακόμη, στο κείμενο αναφέρεται πως ενυπάρχει ο κίνδυνος απέλασης για όποιον θεωρηθεί πως επιβαρύνει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας ή για κάποιον που θα ενοχοποιηθεί για εγκληματική δραστηριότητα. Το κείμενο επικαλείται την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως δεν είναι καθόλου σαφές το αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει κάτι τέτοιο.

Μπορείτε να δείτε το έντυπο εδώ.

2 σχόλια:

  1. "Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, απεικονίζουν όλες ανθρώπους που κάνουν χειρονακτικές εργασίας ή οικειακές βοηθούς. "

    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έντυπο αυτό κυκλοφορεί και σε άλλες γλώσσες (Γερμανικά π.χ. http://t.co/KelQMkdD) με το ίδιο κείμενο και τις ίδιες φωτογραφίες. Πραγματικά κάνει εντύπωση πως οι φωτογραφίες δείχνουν μόνο ανθρώπους που κάνουν χειρονακτικές εργασίες. Συμφωνώ βέβαια ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πάρα πολλοί πολίτες της ΕΕ δουλεύουν σε γραφεία ολλανδικών ή πολυεθνικών εταιρειών, πανεπιστημίων, οργανισμών κ.λ.π.
    Την φωτογραφία στη σελίδα 7 με τα παιδάκια νομίζω ότι δεν συσχετίζεται με "οικιακές βοηθούς" αλλά με το κείμενο "φύλαξη παιδιών" που βρίσκεται στην ίδια σελίδα. [Βέβαια, αν αυτό ισχύει δεν υπάρχει ούτε μια εικόνα στο έντυπο που να δείχνει εργαζόμενη από άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ που εργάζεται στην Ολλανδία... ;-) ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή