Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

9 Ιαν 2013

Απόπειρα επανακατάληψης της Βίλλα Αμαλίας - Eισβολή και στην κατάληψη Σκαραμαγκά

UPDATE:

23:50 Πορεία αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε αναίτια από τα ΜΑΤ. Μέρος του κόσμου διαλυθηκε στους γύρω δρόμους. [via alterthess]
Εν τω μεταξύ οι κατηγορίες των συλληφθέντων μετατράπηκαν από πλημμελήματα σε κακουργήματα, εξαιτίας εφαρμογής του κουκουλονόμου.

23:45 Έληξε η συνέλευση στο Πολυτεχνείο. Αύριο στη 1μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες.

20:44 Πορεία αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Γιάννενα

φωτο από @serk01

20:30 Για τους 8 συλληφθέντες από την κατάληψη Σκαραμαγκά σχηματίσητκε δικογραφία που περιλαμβάνει αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη ειρήνης και εξύβριση.
Εν τω μεταξύ 18 δικηγόροι υπογράφουν καταγγελία ότι η αστυνομία τους εμποδίζει να έρθουν σε επαφή με τους συλληφθέντες.

19.10 περίπου 1500 άτομα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ σύμφωνα με @potmos

18:40 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ. Νέα συνέλευση προγραμματίζεται για μετά τις 9μμ.


17:00 Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν στο χώρο πέριξ του Πολυτεχνείου. Γίνεται μαζική συνέλευση στο ΜΑΧ. Πιθανά να γίνει πορεία προς τη ΓΑΔΑ. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 6 μμ. [via @alterthess]

16:44 92 τελικά οι συλλήψεις από την πρωινή επιχείρηση στη Βίλλα Αμαλίας. Επτά συλλήψεις αναφέρονται από την επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ εδώ.
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ.
Ανακοίνωση της κατάληψης Σκαραμαγκά εδώ.
Το video της Αστυνομίας από την επέμβαση στη Βίλλα Αμαλίας:



φωτο: @MakisSinodinos
16:30 Επιβεβαιώνεται πλέον ότι πριν από περίπου μία ώρα, η αστυνομία εισέβαλε και στην κατάληψη Σκαραμαγκά (Πατησίων & Σκαραμαγκά). Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επτά συλλήψεις. Στην περιοχή γύρω από την κατάληψη παραμένουν αλληλέγγυοι και αστυνομικές δυνάμεις.







Επιχείρηση επανακατάληψης της Βίλλα Αμαλίας έγινε νωρίς σήμερα το πρωί από περίπου 40 άτομα. Στο κτήριο κατεύθασαν άμεσα δυνάμεις των ΕΚΑΜ/ΥΜΕΤ, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα έσπασαν την πόρτα της κατάληψης και μπήκαν στο κτήριο. Προέβησαν σε περίπου 80 προσαγωγές συνολικά.Μπροστά στο κτήριο παρέμειναν για αρκετή ώρα αλληλέγγυοι προς την κατάληψη.

τρικάκια που πέταξαν οι αλληλέγγυοι 
στη #villa_amalia εξω απο τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
φωτο: @MakisSinodinos


Λίγο μετά τις 9, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τη Βίλλα Αμαλίας και του συλληφθέντες.

Η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές και σε αυτή την περίπτωση. Ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων υπερβαίνει τους 150, ενώ 101 προσαγωγές, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Γύρω στις 12.30, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών, στο Σύνταγμα

Oι αντιδράσεις των κομμάτων
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, Πάνος Σκουρλέτης διατύπωσε τη σκέψη πως εγείρονται ερωτηματικά από την ανακατάληψη της Βίλλα Αμαλίας, εφόσον το κτήριο τελούσε υπό φρούρηση.
Από την άλλη, ο διευθυντής των γραφείων της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε την κατάληψη "απαράδεκτη και αντιδημοκρατική", αλλά δεν πρόκειται να κατατεθεί σχετική μήνυση. Η ανακοίνωση εδώ.
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ.

Εξάλλου, θυμηδία προκαλεί το γεγονός οτι, στην εκπομπή της πρωινής ζώνης του Mega, και ενώ είχαν ξεχαστεί τα μικρόφωνα ανοιχτά, κατά το πέρασμα σε διαφημιστικό διάλειμμα, ο Δ. Καμπουράκης ακούστηκε να "σχολιάζει":  "Λοιπόν, αυτά τα μαλακισμένα μπήκαν μέσα τώρα". [video εδώ]

Ροή ενημέρωσης στην ελληνική και την αγγλική, στην αρχική σελιδα του news.radiobubble, καθώς και εδώ.

Η ανακοίνωση από την επανακατειλημμένη Βίλλα Αμαλίας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου