Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

12 Νοε 2012

Φοροασυλία στα Starbucks. Τι δεν καταλαμβάνεις;

Όταν στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή απειλεί τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά κάνει πλάτες στη φορολογική ασυλία των εφοπλιστών, στη Βρετανία η οργάνωση UK Uncut απειλεί να μετατρέψει τα μαγαζιά των μεγαλο-φοροφυγάδων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές που πλήττουν άμεσα τα ασθενέστερα τμήματα του πληθυσμού, επιτρέπει σε πολυεθνικές να φοροδιαφεύγουν χάνοντας τουλάχιστον 32 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.
Σε δελτίο Τύπου της η UK Uncut ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταλάβει δεκάδες υποκαταστήματα της Starbucks και να τα μετατρέψει σε παιδικούς σταθμούς και καταφύγια για άστεγους και μετανάστες. Γιατί τα Starbucks; Γιατί σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία πλήρωσε φόρο 8,6 εκατομμυρίων λιρών σε τζίρο 3 δισεκατομμυρίων.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι μετανάστες πληρώνουν για παράβολα 50 εκ. ευρώ και οι εφοπλιστές μόνο 12. Τι δεν καταλαμβάνεις;
 Αναδημοσίευση από το site του Άρη Χατζηστεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου