Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Νοε 2012

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία ενάντια στις εξώσεις #Spain


Ακολουθεί μετάφραση του καλέσματος σε διαμαρτυρία που έγινε χτες, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, από την Πλατφόρμα των πληγέντων απο τα στεγαστικά δάνεια σε όλη την Ισπανία

από τον @mpatman

Σύμφωνα με ορισμένες δηλώσεις από το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) στα μέσα ενημέρωσης, στην σύσκεψη σχετικά τις εξώσεις την επόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, θα ληφθούν "μέτρα" που αποβλέπουν στο να θεσπίσουν ένα μορατόριουμ για τις εξώσεις που επηρεάζουν τις ευάλωτες οικογένειες. Ελλείψει πληροφοριών για συγκεκριμένες προτάσεων και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σύσκεψης, η Πλατφόρμα των πληγέντων απο τα στεγαστικά δάνεια (PAH) τονίζει ότι:

Αυτό το μορατόριουμ είναι εντελώς απαράδεκτο, δεδομένου ότι θα ισχύει μόνο για τις διαδικασίες εξώσεων που δεν έχουν ξεκίνησει ακόμα. Έτσι, το μέτρο αυτό δεν θα επηρεάσει κατασχέσεις που τελούν ήδη σε εξέλιξη και ως εκ τούτου θα αποκλεισει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ήδη πληγείσες σε αυτή διαδικασία. Ως Πλατφόρμα (PAH) ζητάμε την άμεση παύση όλων των εξώσεων που επηρεάζουν τις οικογένειες, με την προϋπόθεση ότι αφορά κύριες κατοικίες και οφειλέτες με καλή πίστη.

Απο την άλλη μας τρομοκρατουν τα κριτήρα που το #PPSOE θα χρησιμοποιήσουν για να επιβάλουν διακρίσεις μεταξύ των οικογενειών που είναι επιλέξιμες για το μορατόριουμ. Θα είναι τα ίδια περιοριστικά κριτήρια που ήδη εφαρμόζονται στον περίφημο κώδικα της ντροπής του Υπουργού de Guindos; Θα είχε εισαχθεί η Amaya (σσ. η γυναίκα που αυτοκτόνησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Χώρα των Βάσκων ενόψει της έξωσης που θα υφίστατο) και η οικογένειά της ανάμεσα στους τυχερούς ή θα είχε αποκλειστεί; Η Πλατφόρμα (PAH) απαιτεί ότι το μορατόριουμ να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις οικογενειών, εφόσον πάντα η αθέτηση της πλήρωμής προκύπτει απο απρόσμενο και απρόοπτο γεγονός και εφόσον πάντα αφορά κύρια κατοικία. Αυτά αποκλειστικά είναι τα μόνα επιτρεπτά κριτήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Πλατφορμα (PAH) προειδοποιεί τα τελευταία 4 χρόνα για την κατάσταση, τονίζοντας τα προβλήματα και επεξεργαζόμενη προτάσεις. Εν τω μεταξύ το #PPSOE όχι μόνο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος αλλά έχει κατ'επανάληψη αδιαφορήσει για περισσότερες από 400.000 οικογένειες που έχουν πληγεί απο την φεουδαρχική διαδικασία κατάσχεσης καταδικάζοντας τους ανθρώπους αυτούς σε κοινωνικό αποκλεισμό. Και αυτό δεν το λέει μόνο η Πλατφόρμα (PAH). To λένε οι δικαστές, το λέει η ΕΕ, το λέει και ο ΟΗΕ. Η μάστιγα των εξώσεων καταστρέφει κυριολεκτικά ζωές και οι οικογένιες. Είμαστε το παράδειγμα της βαρβαρότητας. Το #PPSOE προτίμησε να υποκύψει στα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού λόμπι και να γυρίσει την πλάτη τους στους πολίτες. Είχαν άπειρες ευκαιρίες να αντιμετωπίσουν αυτήν την αιμορραγία αλλά δεν το έκαναν. Το #PPSOE κρατά την δημοκρατία αιχμάλωτη και είναι συνένοχο γι’αυτή την οικονομική γενοκτόνια (#GenocidioFinaciero) που κατακρεουργεί τον πληθυσμό.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αρμόζουν διαφημιστικά μέτρα ούτε μικρές διαφοροποιήσεις σε ένα σύνολο άρθρων που δεν αντιμετωπίζουν το βασικό πρόβλημα. Η Πλατφόρμα (PAH) δεν θα δεχτεί εκπτώσεις ή ψηφοθηρικές/λαϊκίστικες γενικότητες. Θέλουμε τα πάντα και τα θέλουμε τώρα. Τα αιτήματά μας είναι σαφή, συνεκτικά και αδιαπραγμάτευτα:

- Πάγωμα όλων των εξώσεων κύριας κατοικίας εφόσον αφορούν πιστωτές με καλή πίστη.

- Αναδρομική καταβολή σε είδος

- Μετατροπή του πάρκου κατοικιών που συσσωρεύουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ένα δημόσιο πάρκο κοινωνικής ενοικίασης

- Μερικά αιτήματα που θα φτάσουν σύντομα στο Κονγκρέσο απο την πλευρά της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας (ILP), την οποία ήδη έχουν υπογράψει πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες.

Ως εκ τούτου, και δεδομένου οτι το #PPSOE δεν ήθελε η φωνή εκείνων που πλήττονται να είναι παρούσα στην σύσκεψη, όπου κρίνεται η τύχη των ζωώς μας, η Πλατφόρμα (PAh) καλεί σε cacerolada την ερχόμενη Δευτέρα (12 Νοεμβρίου) στις 11 το πρωί μπροστά από τα γραφεία του PP με σύνθημα: “ #PPSOE συνένοχοι της οικονομικής γενοκτονίας (#GenocidioFinanciero)”. Ζητούμε πάυση των εξώσεων (#StopDesahucios), αναδρομική καταβολή σε είδος και κοινωνικό ενοίκιο.

Έλα και εσύ στην συγκέντρωση της πόλης σου!

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου