Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

15 Οκτ 2012

Ελεύθεροι οι τέσσερις αντιφασίστες στην Πάτρα (video)

Ελεύθεροι αφέθηκαν τη Δευτέρα το πρωί οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για τα επεισόδια μεταξύ αντιφασιστών και νεοναζί που συνέβησαν στην Πάτρα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πριν λίγο, μετά από ακροαματική διαδικασία πέρασε και ο τέταρτος, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος.

Και στους τέσσερις επιβλήθηκαν από το δικαστήριο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να παρουσιάζονται μια φορά το μήνα στο τμήμα.

Τα περιστατικά της περασμένης Πέμπτης

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ομάδα αντιφασιστών συγκρούστηκε με χρυσαυγίτες μπροστά σε κατάστημα ομοϊδεάτη των τελευταίων, στα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας. Πληροφορίες λένε πως οι νεοναζί ήταν συγκεντρωμένοι και έφεραν καδρόνια και κράνη, και κατά πάσα πιθανότητα είχαν σκοπό να επιτεθούν στην παρακείμενη κατάληψη του Μαραγκοπούλειου.

Η αστυνομία, αν και ενημερώθηκε άμεσα, έφτασε στον τόπο της συμπλοκής πολύ μετά το τέλος του περιστατικού και συνέλαβε επτά άτομα ως μέλη της ομάδας των αντιφασιστών, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο πως οι συγκεκριμένοι συμμετείχαν στη συμπλοκή. Ειδικά για τους δύο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως την ώρα της συμπλοκής εργάζονταν σε μαγαζιά της πόλης και υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες για αυτό. Δεν έγινε καμία σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν, αντίθετα κάποιοι εξ αυτών εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας, αναγνώρισαν τέσσερεις από τους συλληφθέντες (τρεις άνδρες και έναν ανήλικο) και δήλωσαν πως τους επιτέθηκαν με σκοπό να τους σκοτώσουν, κάτι που αρχικά δέχτηκε και ο εισαγγελέας και πρόσθεσε στις κατηγορίες την "ανθρωποκτόνο πρόθεση". Η συγκεκριμένη κατηγορία "έπεσε" με την προσκόμιση της ιατρικής γνωμάτευσης για τους τραυματίες χρυσαυγίτες.

Βίντεο από το τη συγκέντρωση συμπαράστασης στις 5 το απόγευμα έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας.

του @yX


Πηγή βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου