Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Ιουν 2012

Διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο το απόγευμα της 13ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και τον αγώνα του ενάντια στη λιτότητα, με αφορμή τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κοινό σύνθημα μεταξύ των 32 οργανώσεων και συνδικάτων που καλούσαν στην κινητοποίηση, αλλά και όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν, ήταν πως ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας όλης της Ευρώπης ενάντια στις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η πορεία ήταν πλούσια σε συμμετοχή και έντονη σε παλμό. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ενώνονται όλες οι αριστερές οργανώσεις μαζί με τα συνδικάτα σε ένα κοινό κάλεσμα, στο Βέλγιο.

Μεταξύ των εκπροσώπων κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων που έλαβαν το λόγο στην αρχή της κινητοποίησης, ήταν και εκπρόσωπος του Σύριζα: η τοποθέτησή του εδώ.



Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου αντιπροσωπεία της είχε συνάντηση με ηεγτικά του στελέχη. Τα στελέχη αυτά τόνισαν πως "το Βέλγικο Σοσιαλιστικό Κόμμα τοποθετείται αριστερότερα του Παπανδρέου και του Θαπατέρο", ενώ δήλωσαν πως "μέτρα αντίστοιχα με της Ελλάδας δε πρόκειται να επιβληθούν στο Βέλγιο". Από την άλλη, όταν ερωτήθηκαν αν θα στήριζαν μια ελληνική κυβέρνηση που θα καταργούσε το μνημόνιο, η απάντησή τους ήταν εντελώς ασαφής.

Κατόπιν, η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου επίσης αντιπρόσωποι της πορείας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Υπουργού. Η πορεία κατέληξε στην Ελληνική Πρεσβεία.

Την ίδια ώρα παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, μπροστά στην Καγκελαρία. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πρόκειται να λάβουν χώρα το Σάββατο 16 Ιουνίου στο Άμστερνταμ και την Κυριακή 17 Ιουνίου στο Λονδίνο και το Δουβλίνο.

Περισσότερες φωτογραφίες από την διαδήλωση στις Βρυξέλλες εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου