Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

13 Ιουν 2012

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την Ευρώπη

To σκίτσο φιλοτεχνήθηκε από την
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της Ολλανδίας
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στη Λιέγη, η Cadtm διοργάνωσε συζήτηση σχετικά με την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα, την κρίση χρέους και τις επικείμενες εκλογές. Η βραδιά θεωρείται πολύ επιτυχημένη απο τους διοργανωτές.

Σήμερα, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο διοργανώνονται ταυτόχρονα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Στις 6.00 μμ (τοπική), Έλληνες και Βέλγοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο χρηματιστήριο και θα κατευθυνθούν προς την Ελληνική πρεσβεία, με ενδιάμεσες στάσεις στα γραφεία του Σοσιαλιστικού κόμματος και στο Βέλγιο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις. Σημειώνεται πως στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλες οιοργανώσεις της αριστεράς, τα δύο μεγάλα βέλγικα συνδικάτα και οι Αγανακρισμένοι.

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία μπροστά στην καγκελαρία.

Απόψε στο Παρίσι, η διαδικτυακή εφημερίδα Mediapart διοργανώνει βραδιά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και συναυλία της Angélique Ionatos στο Théâtre de la Ville στις 9.00 μμ. Κεντρικό σύνθημα της βραδιάς, ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη "και θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση". Μπορείτε να παρακολουθήσετε το γεγονός ζωντανά από το site της Mediapart. Περισσότερες πληροφορίες, στα γαλλικά, εδώ.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου  στις 3.00 μμ θα πραγματοποιηθεί επίσης συγκέντρωση αλληελεγγυης και πορεία στο Άμστερνταμ.

Tην Κυριακή 17 Ιουνίου, ημέρα των εκλογών, κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και στο Λονδίνο, μπροστά στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου