Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

7 Μαΐ 2012

Ανησυχία στο ΔΝΤ για το εκλογικό αποτέλεσμα


Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ικανής να διαπραγματευτεί περιμένουν οι επικεφαλείς της τρόικα προκειμένου να έρθουν στην Αθήνα, αναφέρουν αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η τρόικα μελετά το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής του δανειακού προγράμματος μέχρι να πειστεί ότι το πρόγραμμα περικοπών θα υλοποιηθεί.
Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ επισήμαναν την ανάγκη αυστηρής προσήλωσης της Ελλάδας στο πρόγραμμα λιτότητας, ξεκαθαρίζοντας στην νέα ελληνική κυβέρνηση πως τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος είναι μικρά.
Ακόμη, αξιωματούχος του ΔΝΤ μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι ανοιχτό στη συζήτηση μιας παράτασης του προγράμματος περικοπών της Ελλάδας κατά ένα χρόνο με σκοπό να γίνει πιο ομαλή η προσαρμογή, προσθέτοντας πάντως ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε προηγουμένως απορρίψει μια τέτοια ιδέα.
πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου