Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

7 Μαΐ 2012

Περί την αποδόμηση των δομών της ψυχικής υγείας: Τρίτη 8 Μαΐου, 3-4μμ στο radiobubble

Ανάμεσα στους χώρους που πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές του μνημονίου, είναι και ο χώρος της ψυχικής υγείας. Οι προσπάθειες μεταρρύθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με στόχο τη μετάβαση από την ιδρυματική περίθαλψη στην κοινοτική φροντίδα, που ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του 80, είχαν ήδη αρχίσει να υπονομεύονται πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Τα μνημόνια και η εφαρμογή των πολιτικών που αυτά επιβάλλουν έδωσαν την χαριστική βολή. Οι δομές που λειτουργούσαν ήδη από την αρχή των προσπαθειών για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, υπό ένα ιδιόμορφο δημοσιο-ιδιωτικό καθεστώς, καλούνται πλέον να ζητούν μέχρι και από τους ασθενείς τους να τις συντηρούν από τα πενιχρά τους επιδόματα. 

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές, που δοκίμασαν να αντισταθούν σε αυτές τις προσπάθειες αποδόμησης της ψυχικής υγείας τιμωρούνται για τη δράση τους. 

Αυριο, Τρίτη 8 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι η @Jaquoutopie και η @Krotkie συζητάνε με τον Αχιλλέα Βασιλικόπουλο για όλα αυτά. Συντονιστείτε.

Δείτε ακόμη εδώ, εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου