Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

16 Απρ 2012

Who killed the Seriff..? Καταγράφοντας το αντιρατσιστικό κίνημα RAR υπο τους ήχους της ροκ


Μετάφραση της Inflammatory απο το EastEnd Film Festival


Με φόντο το περίφημο καρναβάλι του 1978 στο Victoria Park του ανατολικού Λονδίνου, το ντοκιμαντέρ "Who shot the Seriff" απο τον Alan Miles, αφηγείται την ιστορία ενός απο τα πιο συναρπαστικά μαζικά κινήματα στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Η ταινία προβάλει συνεντέυξεις και στιγμιότυπα καλλιτεχνών απο το κίνημα RAR-Rock against Racism της δεκαετίας του '70 συμπεριλαμβάνοντας μπάντες όπως The Clash, The Specials, Steel Pulse, Misty in Roots, X-Ray Spex και Sham 69. Με σπάνιο αρχειακό υλικό απο την εποχή του punk και του RAR, παρακολουθούμε την άνοδο του ρατσισμού και της οργάνωσης National Front in Britain και με ποιό τρόπο μια γενιά λευκών και μαύρων αγωνίστηκαν μαζί ενάντια στη ναζιστική απειλή.



Με πληθώρα συνεντέυξεων απο καλλιτέχνες και ακτιβιστές οι οποίοι δημιούργησαν το RAR - πολλοί μίλησαν για πρώτη φορά σχετικά με το τι συνέβη - όπως οι Mick Jones, Jerry Dammers, Tom Robinson, Neville Staples, Jimmy Pursey, Poly Styrene, Don Letts, Billy Bragg καθώς και οι ιδρυτές του κινήματος, Red Saunders και Roger Huddle,το "Who shot the Seriff" καθώς καταγράφει ένα μεγάλο πολιτικό και μουσικό κίνημα, συνδέει παράλληλα τον αγώνα ενάντια στο National Front με σημερινές εκστρατείες όπως Unite Against Fascism, Love Music Hate Racism και Hope Not Hate όπου προσπαθούν να καταπολεμήσουν το ακροδεξιό BNP που κερδίζει έδαφος στη χώρα.









inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου