Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

9 Απρ 2012

Αυτοθυσία Πακιστανών στο Κρυονέρι

Την ώρα που, παραμονές εκλογών, αποφάσισε η κυβέρνηση, με σπασμωδικό τρόπο, να σπεκουλάρει με το μεταναστευτικό, για ψηφοθηρικούς λόγους βεβαίως, σχεδιάζοντας επί χάρτου στρατόπεδα “φιλοξενίας” - συγκέντρωσης, κάνοντας θεαματικές επιχειρήσεις - σκούπα, καλλιεργώντας τον φόβο και την απέχθεια των Ελλήνων προς τους μετανάστες, ήρθε χθες η συγκλονιστική είδηση.

Δύο Πακιστανοί μετανάστες θυσιάστηκαν για να σώσουν δύο Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους πάνω στις ράγες του τραίνου! Δεν πρόλαβαν όμως. Το τρένο παρέσυρε και τους τέσσερις...

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Κρυονέρι Αττικής. Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων, ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στις ράγες και ακινητοποιήθηκε, την ώρα που ερχόταν η επιβατική αμαξοστοιχία "Ιντερσίτι" Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

Τρεις Πακιστανοί που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους, αλλά δεν τα κατάφεραν... Οι δύο σκοτώθηκαν επιτόπου και ο τρίτος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι Πακιστανοί ζούσαν 10 χρόνια στο Κρυονέρι, τους ήξεραν. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, η συζήτηση για τους μετανάστες εκεί δεν θα είναι ποτέ η ίδια...

Η αυτοθυσία τους είναι ένα εξαιρετικό μάθημα - ράπισμα για όλους. Μπορεί να ήταν παράνομοι, μπορεί να μην είχαν νόμιμα χαρτιά -το πιο πιθανό-, έβγαλαν όμως ένα μόνιμο χαρτί και παντοτινό σ' αυτήν τη χώρα. Το χαρτί της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς ανθρωπιάς, της γενναιότητας.

Αναδημοσίευση από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου