Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

2 Απρ 2012

Μεταναστευτικό: Προϋπόθεση για εργασία το πιστοποιητικό υγείας

Εδώ η σχετική ρύθμιση
Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από τους Χρυσοχοίδη και Λοβέρδο, που ανακοίνωσαν σε κοινή τους συνέντευξη τύπου νέα έκτακτα μέτρα που καθιστούν τους μετανάστες, ανθρώπους δίχως δικαιώματα.

Τον υποχρεωτικό έλεγχο της κατάστασης της υγείας των μεταναστών, ανακοίνωσαν στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος, ανακοινώνοντας παράλληλα τη δημιουργία ειδικών χώρων στα νοσοκομεία για όσους πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα και τον έλεγχο των αλλοδαπών από κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. 


Σύμφωνα με τη νέα υγειονομική διάταξη, αναγκαία προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας θα είναι το πιστοποιητικό υγείας - πλέον γίνεται υποχρεωτική η παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα. 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο έλεγχος- που μέχρι πρότινος ήταν εθελοντικός- θα γίνει υποχρεωτικός και όσοι μετανάστες νοσούν θα μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία, είτε έχουν αιτηθεί ασύλου, είτε όχι.
Έλεγχοι θα διενεργούνται και από κινητά συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να σταματούν αλλοδαπούς στον δρόμο. Επίσης θα γίνονται έλεγχοι στα σπίτια που φιλοξενούν μετανάστες και θα σφραγίζονται για όταν δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες, ενώ εγκαινιάζεται επίσης ειδική τηλεφωνική γραμμή για καταγγλείες για τον εντοπισμό τέτοιων κατοικιών. Κυρώσεις θα επιβάλλονται επίσης σε ιδιοκτήτες χώρων εστίασης που απασχολούν αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί σε υγειονομικούς ελέγχους.

Παράλληλα, αναφορά στην ραγδαία αύξηση του AIDS (1000%) έκανε ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από τους οίκους ανοχής.

Πηγή: Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου