Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

19 Μαρ 2012

Occupy Wall Street: Επέτειος του κινήματος με σκληρή αστυνομική καταστολή

Πηγή Φωτό
Συγκρούσεις με την αστυνομία, δεκάδες συλλήψεις και διαμαρτυρίες για υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές, είναι η γενική εικόνα που σημάδεψε την έκτη μηνιαία επέτειο του κινήματος Occupy Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

 Αποφασισμένη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια για επανεδραίωση από το κίνημα στο πάρκο Zuccotti, όπου και «γεννήθηκε», η αστυνομία δεν άφησε πολλά περιθώρια σε διαδηλωτές που ήθελαν να δείξουν ότι δεν έχασαν το μομέντουμ των δράσεών τους.


 «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι το Occupy έχει τελειώσει. Είναι σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε επιστρέψει», λέει χαρακτηριστικά ο 30χρονος Michael Premo. Mε το τέλος των διαδηλώσεων στο κάτω Μανχάταν, το Σάββατο, η αστυνομία με μια «επιχείρηση-σκούπα» άδειασε το πάρκο πριν τα μεσάνυχτα - μέχρι στιγμής οι συλλήψεις ανέρχονται στις 73. Μαρτυρίες ακτιβιστών κάνουν λόγο για  μια γυναίκα η οποία έπαθε επιληπτική κρίση την ώρα που οι αστυνομικοί της είχαν περάσει χειροπέδες ενώ σε άλλες περιπτώσεις έριξαν διαδηλωτή σε τζαμαρία και σχεδόν έπνιξαν, τραβώντας τη από τα μαλλιά, γυναίκα νεαρής ηλικίας. 

 Οι περιγραφές συμμετεχόντων του Occupy από την στιγμή που ξεκίνησε το κίνημα, λένε ότι η στάση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) ήταν η πιο βίαιη που έχουν, μέχρι στιγμής, δει. 

Mε πληροφορίες από Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου