Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Μαρ 2012

ΤΕΙ: Μηνύσεις κατά της ΤτΕ για το «κούρεμα» των αποθεματικών τους

Την απόφαση να κλείσουν τα ΤΕΙ όλης της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή έλαβαν οι Πρόεδροι τους που συνεδρίασαν σήμερα στην Αθήνα.
Οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων αντιδρούν  στο "κούρεμα" που υπέστησαν τα αποθεματικά των ΤΕΙ με την διαδικασία του PSI. Ακόμη αποφάσισαν να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

 Προς συνεδρίαση και οι Πρυτάνεις 

Εντωμεταξύ αύριο θα συνεδριάσουν εκτάκτως για το ίδιο θέμα και οι Πρυτάνεις των Ανώτατων Ιδρυμάτων στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.
Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν πως "η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε κοινά κεφάλαια και επένδυσε σε ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών χωρίς τη βούληση των ιδρυμάτων."
"Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων, για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους" τονίζουν και ζητούν την "άμεση  επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων".

Πηγή: Alterthess 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου