Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

26 Μαρ 2012

30 κέντρα κράτησης μεταναστών ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Tην κατασκευή 30 κέντρων κράτησης μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα Περιφέρειες προανήγγειλε στη συνάντηση του με τους περιφερειάρχες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προωθείται έτσι, πριν από τις εκλογές, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη νομοθέτηση της κατασκευής των κέντρων. Από την πλευρά τους, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013. 
Όπως είπε ο υπουργός, από τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε περιφέρεια. 

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Bήμα FM, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου έλεγε τα εξής:

«Οι χώροι στους οποίους θα διαμένουν θα είναι χώροι οι οποίοι θα πληρούν βασικές προϋποθέσεις από πλευράς καταλληλότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν και από τη χώρα μας, αλλά και από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν καθοριστεί. Επίσης θα υπάρχει υγειονομική περίθαλψη και σε κάθε περίπτωση και για τις τοπικές κοινωνίες θα έχει ένα ισχυρό ανταποδοτικό όφελος. Μιλάμε για 1000 άτομα -για παράδειγμα αν υπολογίσουμε ότι ένα άτομο θέλει κατά μέσο όρο 20 ευρώ την ημέρα για φαγητό για διοικητική υποστήριξη, εν πάση περιπτώσει για τη λειτουργία αυτού του χώρου θέλει 20.000 ευρώ την ημέρα. Είναι 600.000 ευρώ το μήνα σε μια μικρή τοπική κοινωνία στην Κοζάνη στην Νεάπολη όπου δε πρόκειται να επηρεαστεί κατ ‘ελάχιστο ο αστικός της ιστός».  

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, και οι Γενικοί Γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου