Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Μαρ 2012

Αθώοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου


Αθώοι κρίθηκαν και οι έντεκα μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που σήμερα δικάζονταν με την κατηγορία παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας δημόσιου σχολείου επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το φθινόπωρο του 2010.
Η δικαστής έκρινε ότι δεν τελέστηκε η πράξη της κατάληψης, ότι τα αιτήματα της κινητοποίησης των μαθητών ήταν δίκαια και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.
Από το πρωί καθηγητές της Δ` και Β` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια κατά την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διώξεις των μαθητών. Στην σχετικά ανακοίνωση η Δ` ΕΛΜΕ κατήγγειλε τις αστυνομικές αρχές για παραπλάνηση των μαθητών, και την μη σύννομη λήψη των απολογιών τους εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών. “Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εκ μέρους της εξουσίας, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τα παιδιά, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, της Κυβέρνησης ( Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ ) και της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρ. Τράπεζα).” σημειώνει η Δ ` ΕΛΜΕ προσθέτοντας ότι "κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ορμή και το πάθος της νεολαίας , ούτε να φυλακίσει την ψυχή και τις ιδέες της. Το αντίθετο μπορεί να πετύχει, όποιος φιλοδοξεί να το κάνει ισοπεδώνοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ποδοπατώντας και ακυρώνοντας τις συλλογικές τους διαδικασίες και δίνοντάς τους «μαθήματα» απόρριψης και εκδίκησης" αναφερόταν συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.
Να σημειώθει ότι η Δ` ΕΛΜΕ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 8:30 ως τις 11:30 προκειμένου να διευκολύνει τους καθηγητές να παρεβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας ενώ νέα στάση εργασίας από τις 11:30 ως το τέλος του ωραρίου  έχει εξαγγελθεί για σήμερα από την ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγ. Βενιζέλου ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας.

Πηγή: Alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου