Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

23 Φεβ 2012

Κέρδισαν την επαναπρόσληψή τους οι εργαζόμενοι στα Goody`s Λευκού Πύργου


goodys_med.square-200.jpg
Δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων σταGoody`s του Λ. Πύργου καθώς μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων η επιτροπή αλληλεγγύης κατάφερε να αναγκάσει την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τους δύο απολυμένους εργαζόμενους. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης ο Γ. Τσουκαλάς επανπροσλαμβάνεται σε κατάστημα EVEREST της μητρικής εταιρίας με 4μηνη σύμβαση εργασίας και με τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε ο συνάδελφος στα GOODY'S Λ. Πύργου, η Π. Κατσιγιάννη επαναπροσλαμβάνεται στο κατάστημα των Goody`s (Τσιμισκή με Βενιζέλου των ίδιων εργοδοτών), με 6μηνη σύμβαση εργασίας και τους ίδιους εργασιακούς όρους που είχε η συναδέλφισσα στα GOODY'S Λ. Πύργου. 

αγώνας τόσο των πρώην απολυμένων όσο και των αλληλέγγυων εργαζόμενων κατάφερε να κερδίσει μισθούς για όσο χρονικό διάστημα η Π. Κατσιγιάννη ήταν εκτός εργασίας καθώς και αποζημίωση του Γ. Τσουκαλά που φτάνουν τα 7.350 ευρώ. Σημαντική επίσης νίκη χαρακτηρίζεται η απόσυρση όλων των μηνύσεων και των αγωγών που είχαν γίνει από την πλευρά του εργοδότη όπως επίσης και η πληρωμή των δικαστικών εξόδων των συναδέλφων .
Σε μια εποχή που η Χούντα Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. προσπαθεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους, που οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και η Νέα Δανειακή Σύμβαση επιβάλλει κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης 480 ευρώ και καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας ο αγώνας τον εργαζομένων στα GOODY'S δικαιώθηκε επιβλήθηκε σε μια σκληρή εργοδοσία να επαναπροσλάβει δυο εργαζόμενους που αντιστάθηκαν στα σχέδια της και μάλιστα να μην γίνει καμία αλλαγή στην σύμβαση εργασίας τους και να επεκταθεί ο αγώνας και σε άλλα καταστήματα του κλάδου βοηθώντας να κινητοποιηθούν οι συνάδελφοι στα καταστήματα στο Χατζή" τονίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Goody`s Λ. Πύργου επισημαίνοντας παράλληλα ότι "o αγώνας συνεχίζεται μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στις συνελεύσεις πλατειών και γειτονιών μέχρι να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας".

πηγη: alterthess.gr
inflammatory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου