Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Φεβ 2012

Να κάνει η δημοσιογραφία των πολιτών ένα ακόμη σωστό βήμα




Η ανοικτή ραδιοφωνική κοινότητα του radiobubble και οι πολίτες που δραστηριοποιούμαστε στο blog news.radiobubble.gr, σας καλούμε, για μια ακόμη φορά, να καλύψουμε μαζί τα γεγονότα των δύσκολων αυτών ημερών.

Την ώρα που τα συμβατικά μέσα παραπαίουν μεταξύ "συμβάσεων" και "εξαρτήσεων" κάθε είδους,   οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα εργαλεία της δημοσιογραφίας των πολιτών δημουργώντας την κουλτούρα της νέας εποχής. Την κουλτούρα που, αν και αποτελεί ήδη συνείδηση του σκεπτόμενου διαδικτύου, οφείλει, ανιχνεύοντας δημιουργικά το μέλλον της, να επιβεβαιώνει καθημερινά τη σοβαρότητά της.
   
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί μέγιστη συμβολή στις προσπάθειές μας, η σωστή χρήση του hashtag #rbnews στο twitter. Σας καλούμε να το χρησιμοποιείτε μεταφέροντας ειδήσεις των οποίων είστε αυτόπτες μάρτυρες και ειδήσεις για τις οποίες είστε σίγουροι ότι αφορούν σε πραγματικά γεγονότα.
Σας καλούμε, επίσης, να κρατήσετε τη ροή των ειδήσεων του #rbnews καθαρή από σχόλια και κρίσεις κάθε είδους.

Απ' την πλευρά μας, φροντίζουμε οι ειδήσεων που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του blog να είναι διασταυρωμένες.
Όλα όσα γράφονται στο twitter με την ένδειξη #rbnews, μπορείτε πάντοτε να τα παρακολουθείτε σε αυτήν τη σελίδα (που, συνήθως, λειτουργεί ταχύτερα από το "ψαχτήρι" του twitter).

Το ραδιόφωνο θα διακόψει τη ροή του προγράμματός του με έκτακτα ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, αν υπάρξει ανάγκη, ενώ όσοι βρισκόμαστε πίσω από το μικρόφωνο, εκ των πραγμάτων, θα ενημερώνουμε κατά τη διάρκεια των εκπομπών μας για τα όσα συμβαίνουν. 


Το εργαλείο στο οποίο εμφανίζονται οι διασταυρωμένες ειδήσεις του #rbnews, (αυτό που έχουμε στην αρχική σελίδα του blog) προσφέρεται όπως πάντα ελεύθερα στην κοινότητα και μπορείτε να το ενσωματώσετε στο blog σας. Εάν θέλετε μπορείτε να μας στείλετε σχετικό mail στο radiobubblenews (at) gmail.gr ώστε να σας στείλουμε τον κώδικα.


Εάν θέλετε να στηρίξετε και οικονομικά τις προσπάθειές μας, δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου