Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

9 Ιαν 2012

Διεθνής Αμνηστία: Tα κινήματα στον αραβικό κόσμο δεν ξεγελιούνται

Πηγή Φωτογραφίας
Η καταστολή και η κρατική βία θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική το 2012 εκτός και αν οι κυβερνήσεις της περιοχής και οι διεθνείς δυνάμεις «ξυπνήσουν» και ανταποκριθούν στην κλίμακα των αλλαγών που τίθενται ως αιτήματα. 

Αυτή είναι η πρόσφατη τοποθέτηση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία μέσα από τη νέα έκθεσή της που βασίζεται στα δραματικά γεγονότα του 2011, προειδοποιεί για το μέλλον.

Στην 80σέλιδη έκθεση με τίτλο Year of Rebellion: State of Human Rights in the Middle East and North Africa, η οργάνωση περιγράφει το πόσο εύκολα οι κυβερνήσεις ήταν σε θέση να προσφύγουν σε μορφές σκληρής βίας για να αντισταθούν στις χωρίς προηγούμενο διαμαρτυρίες πολιτών που ζητούσαν θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις. 

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Αμνηστία επεσήμανε ότι τα κινήματα που αναδείχθηκαν στην περιοχή δείχνουν ελάχιστα σημάδια ότι πρόκειται να εγκαταλείψουν τους φιλόδοξους στόχους τους ή να δεχτούν αποσπασματικές αλλαγές. 


«Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις απέτυχαν στο να αναγνωρίσουν ότι τα πάντα έχουν αλλάξει», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ επικεφαλής της οργάνωσης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. «Τα κινήματα διαμαρτυρίας αποδείχτηκαν εξαιρετικά ανθεκτικά […] και δεν ξεγελιούνται από μικρές αλλαγές οι οποίες δεν αλλάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας…».


 Διαβάστε εδώ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου