Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Ιαν 2012

Συσσίτια μόνο από «αρμόδιους φορείς»

Με επιχείρημα την προστασία από την "αμφίβολη ταυτότητα" κάποιων συσσιτίων, το υπουργείο υγείας επιβάλει περιορισμό στην διανομή συσσιτίων σε άστεγους και φτωχούς, μόνο σε "αρμόδιους φορείς".
Με εγκύκλιό του, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, βάζει φρένο στη διανομή από «μη αρμόδιους φορείς», έτσι ώστε να «προστατευθεί η δημόσια υγεία».

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος που εξέδωσε χθες η γ.γ. Δημόσιας Υγείας, αναφέρει:

«Οι φορείς που ασχολούνται με την παροχή οργανωμένου συσσιτίου, θα πρέπει να ενημερώνουν γραπτώς και εγκαίρως για τη δραστηριότητά τους αυτή και να συνεργάζονται με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας, σχετικά με τον προμηθευτή - παρασκευαστή, τον τρόπο, τον χώρο και τον χρόνο διάθεσης των συσσιτίων, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει επίβλεψη της εφαρμογής όλων των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγιεινή των προσφερόμενων γευμάτων».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, και τα κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά καφενεία που ανήκουν σε επίσημους φορείς ή ΜΚΟ και τα οποία εξυπηρετούν κοινωνικά ασθενείς ομάδες υπόκεινται σε υγειονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες

Πηγή: Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου