Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Νοε 2011

Η δήλωση του νέου Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου


Αποδέχτηκα την πρόταση για να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η τιμή μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν είναι εύκολη η πορεία, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν γρήγορα αν υπάρχει ενότητα και σύνεση. Μεταβατική θα είναι η νέα κυβένρηση. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτ και η οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτές. Όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη των στόχων. Να διευκρυνίσω ότι δεν τέθηκαν όροι για κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ακόμη πως η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ διευκολύνει την προσαρμογή και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, η απάντηση του κ. Παπαδήμου ήταν η εξής:

"Δεν έχει προσδιοριστεί ακριβής χρόνος, αλλά υπάρχει ως σημείο αναφοράς το πλαίσιο αρχών όπως διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών".

Το ηχητικό της δήλωσης εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου