Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Νοε 2011

Διέγραψε τον Σωτήρη Χατζηγάκη ο Α. Σαμαράς.

- Αντίδραση Χατζηγάκη: «Κατάντησε την Ν.Δ. απολειφάδι σαν την Πολ.Αν.»
- Η «θυσία» Χατζηγάκη και η περίπτωση Καμμένου

γράφει ο δολερός 

Η πρώτη διαγραφή μετά την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ήλθε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και αφορά τον βουλευτή και πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη. Ο βετεράνος πολιτικός διεγράφη με επιστολή που έστειλε πριν λίγη ώρα στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς με αφορμή δηλώσεις του εναντίον στελεχών και βουλευτών της Ν.Δ. που διαφωνούν με την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο βουλευτής της ΝΔ, εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος εξέφρασε την αντίθεσή του σε «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».
Λίγη ώρα αργότερα από την διαγραφή του ο κ. Χατζηγάκης εμφανώς πικραμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η ΝΔ του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα τους. Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά»
Ο κ.Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Σαμαράς παραπέμπει τον κ. Χατζηγάκη και στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής του διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.  Η επιστολή διαγραφής του κ. Σαμαρά για τον κ. Χατζηγάκη έχει ως εξής:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη «ακροδεξιών σταγονιδίων» μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη «τάσεων» μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Τι θα γίνει με τον Π. Καμμένο;

Η διαγραφή Χατζηγάκη ήταν η προειδοποιητική καρατόμηση προς όλους τους «αντιρρησίες της Ν.Δ. ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, απόψε το απόγευμα, ώστε να μην υπάρξουν δηλώσεις ή ενέργειες, κυρίως κατά την ψηφοφορία την Τετάρτη το απόγευμα, εκτός κομματικής γραμμής.
Έτσι όλα δείχνουν ότι επόμενος στην σειρά θα είναι ο Πάνος Καμμένος, αν επιμείνει και καταψηφίσει τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως «απειλεί» σε όλους τους τόνους.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1  ότι δεν θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση αυτή είναι μία κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Εάν υπογραφεί και επικυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου τότε μπαίνει ως εγγύηση στα ομόλογα που θα αντικατασταθούν με το PSI η ελληνική κρατική περιουσία και η ελληνική ιδιωτική περιουσία».

Ο κ.Καμμένος συμπλήρωσε: «Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο, ως προδότη της πατρίδας μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού. Εάν θέλουν να με διαγράψουν ας με διαγράψουν» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου