Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

9 Νοε 2011

Χιλιάδες Βρετανοί φοιτητές στη σημερινή διαδήλωση

photo by Demotix
Στον απόηχο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πέρσυ το Δεκέμβρη για τον τριπλασιασμό των παν/μιακών διδάκτρων και περικοπών στο φοιτητικό επίδομα ΕΜΑ , καθώς και των περαιτέρω μεταρρυθμίσεων -γνωστές ως "White Paper"- που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, χιλιάδες Βρετανοί φοιτητές κατέβηκαν για μια ακόμη φορά, απόψε στους δρόμους του Λονδίνου. Το κάλεσμα της κινητοποίησης έγινε απο τη National Campaign Against Fees & Cuts ,με την υποστήριξη συλλογικοτήτων, της Ένωσης Φοιτητών (National Union of Students) και σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Εκπαίδευση όπως Education Activist Net και University & College Union.


Πρωτοφανής ήταν η οργάνωση της αστυνομίας σύμφωνα με ανταποκριτή της εφημερίδας Guardian, Shiv Malik η οποία μάλιστα σε ανακοίνωση της τη Δευτέρα, δήλωσε πως σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές, οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πλαστικές σφαίρες. Ωστόσο διευκρίνησε οτι το προσωπικό που περικυκλώνει την πορεία προκειμένου να διασφαλίσει οτι οι διαδηλωτές θα τηρήσουν την προγραμματισμένη διαδρομή, δεν κατέχει τέτοιο εξοπλισμό. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά.

Ακτιβιστές επίσης έστησαν 25 σκηνές στην πλατεία Trafalgar, με σκοπό την κατάληψη της

@RTLondonBureau















...αλλά αργότερα εκδιώχθηκαν απο την αστυνομία, η οποία προέβη και σε συλλήψεις



Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές, η πορεία είναι σε εξέλιξη ενω σύμφωνα με το Russia Today έχουν συλληφθεί 20 άτομα. Για Twitter updates χρησιμοποιούνται τα hashtags #9nov #nov9 ενώ συνίσταται για following το @counterfireorg
του οποίου liveblog μπορείς να δείς εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου