Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

1 Νοε 2011

Σε εξέλιξη καταλήψεις των κτιρίων της ΕΛΣΤΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

[update]
  • Στην Αθήνα οι απογραφείς, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α.Γεωργίου, ότι το 99% των καταστάσεων βρίσκονται ήδη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση, ότι οι μισθοί θα καταβληθούν τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου του 2011. 
  • Στη Θεσσαλονίκη καλούνται οι απογραφείς και τομεάρχες για συνέλευση στην κατειλημμένη ΕΛΣΤΑΤ (Δελφών 218) σήμερα στις 3μμ

Σε εξέλιξη βρίσκονται συμβολικές καταλήψεις των κτιρίων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από απλήρωτους συμβασιούχους που εργάστηκαν για την εθνική απογραφή του 2011, τον περασμένο Απρίλιο.

Οι απογραφείς ζητούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και την παραγραφή των κρατήσεων που επιβλήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τους.



Κατάληψη ΕΛΣΤΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή απογραφείς στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Θεσσαλονίκη ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωση των απογραφέων:

Σήμερα Τρίτη 1 Νοέμβρη οι απογραφείς και τομεάρχες της Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσής μας, έχουμε καταλάβει τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) στη Θεσσαλονίκη, στη Δελφών 218. Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε την οργή μας και την απόγνωση για τους 6 μήνες καθυστέρησης των αμοιβών μας για την εργασία μας στην Εθνική Απογραφή 2011.
Η κίνησή μας αυτή έρχεται μετά από μία σειρά συνελεύσεων, παραστάσεων διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και κοροϊδίας από τη μεριά κράτους και της κυβέρνησης σχετικά με το χρόνο πληρωμής μας.1
Με τους άνεργους στην Ελλάδα να ξεπερνούν το 1.500.000 και να βαδίζουμε ολοταχώς προς τα 2.000.000, συμμετείχαμε στην εθνική απογραφή 2011, δεκάδες χιλιάδες άνεργοι σε καθεστώς ανασφάλιστης  εργασίας. Βέβαια με την παράδοση των εντύπων από τους απογραφείς και τους τομεάρχες ούτε λόγος για το ποτέ θα πληρωθούμε.
Την ίδια στιγμή ως άνεργοι βιώνουμε και εμείς με τα απανωτά μνημόνια μια καταιγίδα μέτρων, έμμεσων και άμεσων φόρων, την κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας (σε περίπτωση που κάποιος από εμάς έχει ξεφύγει προσωρινά από την κόλαση της ανεργίας), τη διάλυση-ιδιωτικοποίηση των συστημάτων υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ 2011
-ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

(πηγή: Alterthess) 

Συμβολική κατάληψη της ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα  
[Από τηλεφωνική επικοινωνία] 

Γύρω στις 12.30 μ.μ. (1 Νοε) περίπου 70 άτομα κατάφεραν και εισήλθαν στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ και να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη. Την είσοδο περιφρουρούσε από το πρωί μία διμοιρία ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν εκεί κατόπιν της κλήσης του νέου προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Αυτήν τη στιγμη (1.00 μ.μ.) ομάδα απογραφέων συναντάται με τον κ. Γεωργιου, ενώ και τα ΜΑΤ παραμένουν στην είσοδο του κτιρίου. Επιχειρείται και η ανάρτηση πανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου