Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

11 Οκτ 2011

OCCUPY BOSTON 129 συλλήψεις το πρωί στην Βοστόνη με επέμβαση των ΜΑΤ

Την Τρίτη στη 1.30' το πρωί ώρα Βοστόνης, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν με σκοπό να διαλύσουν την κατασκήνωση στο Rose Kennedy Greenway, σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος της «Occupy Wall Street», όπως υποστηρίζει το «Opuccy Boston» Συνελήφθησαν 129 άτομα και όπως καταγγέλουν οι συγκεντρωμένοι και τα μέλη του κινήματος ασκήθηκε βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από την σύλληψη δεν εξαιρέθηκε κανείς. Γιατροί, από το σταθμό Α' Βοηθειών, νομικοί σύμβουλοι, νεαροί διαδηλωτές και ηλικιωμένοι συμπαραστάτες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη συγκέντρωση.». «Όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν. Είχαν πάρει άδεια να διαδηλώσουν στο συγκεκριμένο σημείο αλλά αυτοί αυξήθηκαν και επεκτάθηκαν...», πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βοστόνης Τόμας Μενίνο, δήλωσε ότι «σέβομαι την ελευθερία της έκφρασης, αλλά έχω να φροντίσω και μία πόλη...». «Η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τόνισε.


Πηγές:
http://occupyboston.com
CBS Boston
The Boston Globe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου