Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Οκτ 2011

H Amazon χάνει 10$ για κάθε Kindle fire, σύμφωνα με έρευνα

Η Amazon θα χάνει 10$ για κάθε Kindle Fire που πουλάει, σύμφωνα με την  IHS iSupply Research firm, ωστόσο, αυτό δεν συγκρίνεται με την εκτίμηση για απώλεια των 50$ σε προηγούμενες έρευνες που είχαν κάνει οι εταιρίες αναλύσεων, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Kindle Fire. Η ίδια εταιρία, η IHS iSupply εξηγεί ότι η χασούρα της Αmazon είναι πλασματική, καθώς το πραγματικό της όφελος δεν είναι από την πώληση του hardware αλλά από την πώληση του λογισμικού, που αποτελεί την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της εταιρίας.


Το Κindle fire θα κυκλοφορήσει με Android λειτουργικό σύστημα αλλά η εταιρία φέρεται να το έχει παραμετροποιήσει έτσι ώστε όλες οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που θα τρέχουν πάνω στην ταμπλέτα θα πρέπει να περάσουν από το δικό της e-shop - αυτό δηλαδή που κάνει και η Apple με τις συσκευές της μέσο του i-store. Αυτό σημαίνει ότι για πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο είτε πρόκειται για μουσική, ταινίες, βιβλία ή παιχνίδια, αυτό θα είναι απόλυτα διαθέσιμο, μόνο από την Amazon. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Kindle Fire  θα πρέπει να αγοράζει από την Amazon.

Ενδεχομένως, η εταιρία ερευνών ίσως δεν έχει λάβει υπόψη της ότι οι  παραγγελίες της Αmazon για το fire έχουν ξεπεράσει τις 2000 την ώρα και αν αυτός ο ρυθμός διατηρηθεί μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας του θα έχει διαθέσει 2,5 εκατομμύρια συσκευές μέσο προπαραγγελιών, δηλαδή περισσότερες από το i-Pad και i-Pad2. Αυτό σημαίνει  ότι το κόστος κατασκευής της συσκευής θα είναι πολύ μικρότερο για την Amazon.

Πηγή http://www.slashgear.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου