Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

31 Οκτ 2011

Η Ελλάδα στον πάτο της κοινωνικής δικαιοσύνης

Σε έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα της Γερμανίας, το ίδρυμα Bertelsmann, οι δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης της Ελλάδας την φέρνουν να καταλαμβάνει την 29η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου (ΟΟΣΑ).
Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση μόνο από την Τουρκία και το Μεξικό, ενώ είναι κοινωνικά πιο άνιση ακόμα και από τις ΗΠΑ! Είναι αξιοσημείωτο αυτό, διότι οι ΗΠΑ αποτελούν διεθνές σύμβολο ανισοτήτων στη γενική αντίληψη και γιατί οι πολίτες εκεί έχουν βγει στους δρόμους με το κίνημα “Occupy Wall Street” ενάντια ακριβώς σε αυτές τις ανισότητες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στον αντίποδα των εγχώριων αναλυτών (που καλούν για "λιγότερο κράτος") βρίσκονται πολλοί ξένοι αναλυτές οι οποίοι αναγνωρίζουν πλέον ότι η Ελλάδα έχει εξαντληθεί και ότι με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-τρόικας η κατάσταση μόνο θα επιδεινώνεται. Σε άρθρο του με τίτλο «Αν ήμουν Έλληνας» την προηγούμενη βδομάδα, ο αρχισυντάκτης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handlesblatt, Gabor Steingart γράφει χαρακτηριστικά:
«[Η Ελλάδα είναι] μια εξουθενωμένη χώρα... Τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει οι «σωτήρες» της Ελλάδας είναι αποκαρδιωτικά... Αν ήμουν Έλληνας, θα είχα αρχικά καταθέσει μήνυση για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού εις βάρος των «σωτήρων» μου και στη συνέχεια θα πήγαινα στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ ενάντια σε μια πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, που το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει την κρίση... Το ξέρουμε και απ’ άλλες χώρες: ο Δρ. Σοκ είναι εχθρός της δημοκρατίας...»

Πηγή: SalataTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου