Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

12 Οκτ 2011

Εξετάζουν τη μεταστέγαση σχολείων λόγω καταλήψεων

Τη μεταστέγαση των κατειλημμένων  σχολείων σε Δημοτικά Σχολεία και μάλιστα σε απογευματινή βάρδια προτείνει η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας , γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΔΣ της ΕΛΜΕ του Νομού, το οποίο σημειώνει πως «δεν διασφαλίζεται πλήρως η εκπαιδευτική διαδικασία λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που θα προκύψουν (αίθουσες, εργαστήρια, μετακινήσεις μαθητών κλπ) και ότι η πρόταση αυτή θα λειτουργήσει μόνο ως μέτρο πίεσης χωρίς να αγγίζει την ουσία του προβλήματος».

 Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αρτας , έχει ως εξής:
  
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Άρτας στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 με θέμα το υπ. αρ. 6718/6-10-2011 έγγραφο της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Άρτας σχετικά με την «Πρόταση μεταστέγασης σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Άρτας λόγω καταλήψεων» επισημαίνει τα εξής :
Είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων και διατεθειμένοι να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό, αλλά εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για την ομαλή λειτουργία τους κατά τη μεταστέγαση τους σε απογευματινή βάρδια στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Πιστεύουμε ότι δεν διασφαλίζεται πλήρως η εκπαιδευτική διαδικασία λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που θα προκύψουν (αίθουσες, εργαστήρια, μετακινήσεις μαθητών κλπ) και ότι η πρόταση αυτή θα λειτουργήσει μόνο ως μέτρο πίεσης χωρίς να αγγίζει την ουσία του προβλήματος.

Αναδημοσίευση από esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου