Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Οκτ 2011

ΗΠΑ: Απορρίπτουν κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ για την κρίση στην ευρωζώνη

Αξιωματούχος του G20 ανέφερε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να χρειαστεί αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα - Reuters

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η δήλωση του κ. Γκάιτνερ έρχεται σε αντίθεση με δήλωση υψηλόβαθμης πηγής του G20 την οποία επικαλείται το Reuters.

 H πηγή ανέφερε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να χρειαστεί αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «το ΔΝΤ έχει ισχυρούς και ανεξάρτητους οικονομικούς πόρους».

Επεσήμανε δε, ότι «η Ευρώπη ως σύνολο έχει διαθέσιμους πόρους για να βοηθήσει στα οικονομικά προβλήματα. Τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί είναι περίπλοκα, ωστόσο βρίσκονται μέσα στις ευρωπαϊκές δυνατότητες».

Aναδημοσίευση από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου