Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

5 Οκτ 2011

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς ο σημερινός στόχος των ΜΑΤ

- Μία ανταποκρίτρια και μία φωτορεπόρτερ τραυματίες από επίθεση ανδρών των ΜΑΤ
- Έρευνα διέταξε η ΓΑ.ΔΑ. για τα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων

Η στιγμή που ο άντρας των ΜΑΤ χτυπά την Τατιάνα Μπόλαρη. (Φωτό: Reuters / Γιάννης Μπεχράκης) από ΒΗΜΑ
Ακόμα μια... επιτυχημένη γκλοπιά  εναντίον φωτορεπόρτερ (Φωτό: Reuters / Γιάννης Μπεχράκης) από ΒΗΜΑ
Ενιά εναντίον ενός. Εκεί η φωτορεπόρτερ του AFP έχασε το δόντι της (Reuters / Γιάννης Μπεχράκης) από ΒΗΜΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερς στοχοποιήθηκαν άμεσα σήμερα από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια σποραδικών επεισοδίων το απόγευμα στο Σύνταγμα κι ενώ είχε λήξει από ώρα η συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σε μια απροκάλυπτη επίδειξη δύναμης οι άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ αγνόησαν τα δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, τους δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς που κάλυπταν τις διαμαρτυρίες εκπροσωπώντας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλες τις γωνιές της υφηλίου.

Ήταν πάμπολλες οι προκλήσεις απέναντι κυρίως στις κάμερες και τους φωτορεπόρτερς. Ήταν πάμπολλες οι επιθέσεις με τις ασπίδες, τα σπρωξίματα, το υβριστικό και χυδαίο λεξιλόγιο. Ενώ δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που τεχνηέντως πετούσαν τις βομβίδες κρότου - λάμψης μπροστά στα πόδια των συγκεντρωμένων ανθρώπων του Τύπου. 

Αποκορύφωμα όλης αυτής της προκλητικής στάσης ήταν ο τραυματισμός αρχικά της φωτορεπόρτερ του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP που μαζί με πολλούς συναδέλφους της φωτογράφιζε την βίαιη σύλληψη ενός άντρα που ενώ είχε πέσει στο έδαφος. τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τον κλωτσούσαν και τον έσερναν περνώντας του ταυτόχρονα χειροπέδες. Μόλις αντελήφθησαν τους φωτογράφους τους απώθησαν με τις ασπίδες τους. Η φωτορεπόρτερ του AFP σε εκείνο το σημείο έχασε το ένα της δόντι, από τον υπερβάλλοντα ζήλο του άντρα των ΜΑΤ, χτυπημένη από την ασπίδα του.

Λίγο αργότερα και λίγα μέτρα πιο πέρα από το προηγούμενο σημείο, μια διμοιρία ΜΑΤ άρχισε και πάλι να απωθεί με τις ασπίδες της μια ομάδα φωτογράφων και δημοσιογράφων. Στις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων άντρας των ΜΑΤ γυρνά και ρίχνει μια μπουνιά στην φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Στην έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του Τύπου ο επικεφαλής της διμοιρίας απαντούσε μονότονα «δεν ήταν δικός μας, δεν ξέρω ποιος είναι»

Διαβάστε ακόμα: 
- Προηγούμενο ποστ για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον ξυλοδαρμό δημοισογράφων «Επικίνδυνη δουλειά η δημοσιογραφία»
- Σημερινή ανακοίνωση της ΓΑ.ΔΑ.: «Εντολή για έρευνα σχετικά με καταγγελίες...»

1 σχόλιο:

  1. ανακοινωσεις επι ανακοινωσεων ,ΕΔΕ η μια μετα την αλλη ,αποτελεσμα,περισσοτερη αστυνομικη απροκλητη βια κατα παντων.Τι στο καλο τους λεει ο παπουτσης και τους κανει τοσο εξαγριωμενους????
    περα απο την πλακα,αυτο που ξεκινησε σαν βεντετα μεταξυ αγνωστων γνωστων και αστυνομιας,εχει τωρα γινει προπ[ετασμα καπνου για την αδιακριτη ,απροκλητη ,και βαναυση αστυνομικη συμπεριφορα κατα των ανθρωπων που πληρωνουν τον μισθο των αστυνομικων μεσω φορων.
    εκτροπη της καθε λογικης .αραγε δεν σκεφτονται ?δεν βλεπουν οτι χτυπανε τους πατεραδες ,τις μαναδες,τα παιδια τους? Τοσο πολυτιμα ειναι τα ανταλλαγματα που ειναι διατεθημενοι να χτυπησουν εναν συνανθρωπο για μερικα λεφτα?ποια η διαφορα τους απο μαφιοζους εκτελεστες?για να μου πει καποιος?
    και αν ειναι αληθεια αυτο που λεω,γιατι δεν κανουμε κατι?να κλειστουν οι παρανομοι φυλακη.οπως και τα αφεντικα τους που δινουν διαταγες του ειδους χτυπηστε τους ρεπορτερ.Αλλα στην ελλαδα ειμαστε ,ξερω.αυτα μονο σε πολιτισμενες χωρες.με πολιτες και αστυνομικους ανθρωπους με λογικη,μυαολο,συνειδηση!!!!!!!ακου τι υπαρχει στον κοσμο φιλε μου ε?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή