Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

11 Οκτ 2011

Σε επιτροπή Ελλήνων και ξένων «προσωπικοτήτων» η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

Ανεξάρτητη επιτροπή από επτά πανεπιστημιακούς με πρόεδρο τον Ν. Αλιβιζάτο, δημιούργησε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος, με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου διακυβέρνησης και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ ΑΕ.».
Η επιτροπή επίσης θα εξετάσει την σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός Εποπτικού Συμβουλίου το οποίο θα έχει λόγο για την «την εφαρμογή της στρατηγικής και τη λογοδοσία της ΕΡΤ. Επιπλέον, η Ειδική Επιτροπή θα προσδιορίσει τα συστατικά στοιχεία του ρόλου της Δημόσιας Τηλεόρασης και ευρύτερα των Δημόσιων ΜΜΕ, όπως είναι η αποστολή των Δημόσιων ΜΜΕ, τα όρια της Δημόσιας Τηλεόρασης σε σχέση με την Ιδιωτική Τηλεόραση, η μορφή διακυβέρνησης των Δημόσιων ΜΜΕ, οι τρόποι διασφάλισης της ανεξαρτησίας στην είδηση και της αποκομματικοποίησης των Δημόσιων ΜΜΕ, καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους επ' ωφελεία του πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη της και τις παραμέτρους του ευρωπαϊκού δικαίου, μεταξύ των οποίων και τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η «επιτροπή των Προσωπικοτήτων» θα υποστηριχθεί τεχνικά με συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων στην οποία θα συμμετάσχουν οι Jimmy Ahlstrand, Διευθυντής στρατηγικής της Δημόσιας Σουηδικής Τηλεόρασης SVT, Δρ Emil Kettering, Αντιπρόεδρος του Δημόσιου Γερμανικού Καναλιού ZDF, Yves Rolland, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Δημόσιας Γαλλικής Τηλεόρασης FT, και Wilf White, Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού BBC.

Τα μέλη και των δύο επιτροπών δεν θα αμείβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου