Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

5 Οκτ 2011

Δημοψήφισμα προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών

Νέες πληροφορίες

- Εντός του 2011 το δημοψήφισμα
- Θα αφορά «θέμα αιχμής» δηλαδή θέμα με σχέση την οικονμική κρίση αλλά όχι το «ευρώ ή δραχμή»
- Θα διεξαχθεί όπως οι εθνικές εκλογές, αλλά θα κοστίσει λιγότερο

Αυτές τις διευκρινήσεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στο tovima.gr.



«Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας...» δήλωσε προ ολίγου στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα "δημοψηφίσματα".

«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Καστανίδης ενώ χωρίς να πει λεπτομέρειες επεσήμανε ότι ο «ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών»

Ο υπουργός δεν διευκρίνησε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιό θα είναι το ακριβές ερώτημα, λέγοντας ότι δεν είναι αρμόδιος να θέσει το ερώτημα γιατί αυτό θα το κάνει ή το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των Βουλευτών.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ρώτησες τον υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου