Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

18 Οκτ 2011

Πολιτική επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα και επίταξη οχημάτων

Στην πολιτική επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα και στην επίταξη των απορριμματοφόρων των Δήμων της Αττικής, προχώρησε η κυβέρνηση με Απόφαση του Πρωθυπουργού χθες και ισχύει από σήμερα στις 7 το πρωί.
Μέχρι αυτή την ώρα όμως η Περιφέρεια της Αττικής που επιφορτίζεται με την εφαρμογή της απόφασης δεν έχει αποστείλει τα «φύλλα πορείας» στους απεργούς και στους δήμους. Παρ' όλα αυτά τα πρώτα απορριμματοφόρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας, υλοποιώντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από χθεσινή έκκληση της ΑΔΕΔΥ, να καθαρίσει τα σημεία όπου αύριο και μεθαύριο θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα απορρίμματα ως «πυρομαχικά» σε πιθανές εντάσεις.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εν τω μεταξύ η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαθέσει 170 οδηγούς οπλίτες για τα ιδιωτικά ή δημοτικά απορριμματοφόρα δεν υλοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου