Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

10 Οκτ 2011

Ε. Βενιζέλος: Επιστρέφουμε στο επίπεδο ζωής του 2004

Νέα στοιχεία

- Δυσάρεστο και προβληματικό να δανειζόμαστε για το χρέος μας
- Εγγυημένες οι καταθέσεις των πολτιών στις τράπεζες

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την οικονομική κατάσταση προβλέποντας ότι θα «γυρίσουμε στα επίπεδα ζωής και στα εισοδήματα του 2004» Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με την τρόικα και ότι αύριο αναμένεται η αποχώρηση των αποστολών.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στην οποία συζητείται ο προϋπολογισμός του 2012 έκανε λόγο για εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό γεγονός, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της. Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι (αθροιστικά) -15% με αποτέλεσμα να γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004.
«Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη» επεσήμανε. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι φέρουμε όλοι ευθύνη, ανάλογα με το ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας, μέσα στο πολιτικό σύστημα, όπως είπε, ενώ επιτέθηκε κατά της ΝΔ, στην οποία καταλόγισε τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, την περίοδο διακυβέρνησης της.
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι είναι πλήρης και απόλυτη η διασφάλιση των καταθέσεων, τόσο του δημοσίου, όσο και των πολιτών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη κατεύθυνση αυτή.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας κρίσιμος κρίκος για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου