Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Σεπ 2011

Ο Νoam Chomsky στο πλευρό του ΟccupyWallStreet

Ο γνωστός ακαδημαϊκός και διανοούμενος Noam Chomsky εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση υπέρ των «θαρραλέων και αξιοπρεπών διαδηλώσεων», όπως ο ίδιος λέει, έξω από την Wall Street. Σε ερωτήσεις που του έστειλε με email το Fuggin Suggin ο καθηγητής του ΜΙΤ απαντά, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους διοργανωτές της διαμαρτυρίας:

 «Οποιοσδήποτε έχει τα μάτια του ανοιχτά γνωρίζει ότι ο γκανγκστερισμός της Wall Street -των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εν γένει- έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στους ανθρώπους των ΗΠΑ αλλά και του κόσμου. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι κάνει το ίδιο πράγμα (σ.σ: η Wall Street), με αυξανόμενη ένταση για περισσότερα από 30 χρόνια, καθώς η επιρροή της στην οικονομία έχει αυξηθεί σημαντικά˙ μαζί  μ’ αυτήν και η πολιτική της επιρροή. Αυτή η κατάσταση έχει θέσει σε κίνηση έναν φαύλο κύκλο στον οποίο κατευθύνονται τεράστια αποθέματα πλούτου μαζί με πολιτική εξουσία, προς ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, στο 1%, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εξελίσσονται σε αυτό που συχνά αποκαλείται ως ‘το πρεκαριάτο’  - πρόκειται γι’ αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια επισφαλή ύπαρξη. Αυτό το 1% συνεχίζει να δρα κατ’ αυτόν τον άσχημο τρόπο με απόλυτη ασυδοσία - δεν είναι μόνο ‘πολύ μεγάλοι για να αποτύχουν’ αλλά και ‘πολύ μεγάλοι για να μπουν στη φυλακή’.

«Οι θαραλλέες και αξιοπρεπείς διαμαρτυρίες στην Wall Stret θα έπρεπε να προβάλλουν αυτήν την πανωλεθρία στην κοινή γνώμη και να οδηγήσουν σε αφοσιωμένες προσπάθειες αντίδρασης και καθοδήγησης της κοινωνίας σε μια πιο υγιή πορεία». 

Από το Roarmag.org

Διαβάστε σχετικά:
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου