Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Σεπ 2011

"Σεκιουριτάδες" για αποτροπή κατάληψης σχολείων στα Ιωάννινα

Σεκιουριτάδες, ώστε να μη γίνει κατάληψη από μαθητές, φέρεται ότι προσέλαβαν οι διευθυντές του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έστειλε έγγραφο αίτημα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την τοποθέτηση έμμισθων σεκιούριτι στα σχολεία της πόλης εν όψει καταλήψεων.

«Το αίτημα -απαντά ο δήμος- που διατυπώθηκε εγγράφως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για τη φύλαξη των σχολείων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η φύλαξη των σχολείων από σεκιούριτι είναι ενέργεια αντιδημοκρατική, που δεν συνάδει με την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα καταλήψεων».

Σύμφωνα με γονείς μαθητών, η εμφάνιση των σεκιούριτι αποδίδεται στις ελλείψεις επιστατών στα σχολεία, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων. Ωστόσο, η πρόσληψη σεκιούριτι έγινε σε κακή χρονική στιγμή και συνέπεσε με τις καταλήψεις.
 
Επίσης στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με καταγγελίες του ΠΑΜΕ, αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, όπου έκαναν εξακρίβωση στοιχείων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου