Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

29 Σεπ 2011

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία από το πρωί (Νέα στοιχεία)

Φωτό: Newsbeast
(ανανέωση)
Εννέα τα κατειλημμένα υπουργεία μέχρι τώρα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα καταλήψεις πραγματοποιούνται στα Υπουργεία:
- Οικονομικών,
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Εσωτερικών,
- Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας,
- Δικαιοσύνης,
- Κοινωνικής Ασφάλισης
- Υγείας,
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,
- Γεωργίας.
Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται συνελεύσεις των εργαζομένων στα υπόλοιπα υπουργεία για να αποφασίσουν αν θα τα καταλάβουν ή όχι.

Στις 6 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος.

«Κύμα» καταλήψεων υπουργείων και δημοσίων οργανισμών από το πρωί, με αιχμή το υπουργείο Οικονομικών όπου περίπου 200 εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν εκεί για 48 ώρες με σκοπό να εμποδίσουν τις συναντήσεις του υπουργού κ. Ε. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητάνε συνάντηση με τον υπουργό, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Υπό κατάληψη και το υπουργείο Εσωτερικών στην Βασιλίσσης Σοφίας όπου περίπου 50 εργαζόμενοι το κρατούν κλειστό από τις 7:00' το πρωί, ενώ έχουν αναρτήσει ελληνικές σημαίες και «πωλητήρια» στους τοίχους του κτιρίου.
 Βίντεο από την κατάληψη της εισόδου στο υπ. Οικονομικών στην οδό Νίκης

Μέχρι αύριο το απόγευμα οι καταλήψεις.
Όπως δηλώνουν οι υπάλληλοι σε τουλάχιστον πέντε υπουργεία και υπηρεσίες, οι καταλήψεις των εισόδων θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.tovima.gr η λίστα με τα κατειλημμένα υπουργεία είναι:


- 50 άτομα βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασ. Σοφίας
- 50 στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου
- 30 στο Δικαιοσύνης, στη Μεσογείων
- 30 έξω από το υπουργείο Οικονομίας
- 50 στο Υγείας, στην Αριστοτέλους και
- 50 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.

Συγκεντρώσεις επίσης υπάρχουν στο παράρτημα του υπουργείου Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος (50 άτομα), στο Αγροτικής Ανάπτυξης (10 άτομα) και στο Γενικό Λογιστήριο (30 άτομα)

Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 29/9/2011

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα (29/9/2011) καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.
    Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα (29/9/2011) στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

    Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.
    Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η Τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά  χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.
    Σήμερα το απόγευμα (29/9/2011) στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
    Οι εργαζόμενοι σ’ όλους τους κλάδους απαντούν με ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι από σήμερα ξεκινάει αγώνας χωρίς υποχωρήσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου