Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Σεπ 2011

Η Ιαπωνία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα

Photo: REUTERS / Yuriko Nakao
Η Ιαπωνία σκέφτεται σοβαρά να βοηθήσει την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να υπάρξει ένα ορθολογικό σχέδιο διάσωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Μια κρίση χρέους που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την δειθνή οικονομία.

Αυτά δήλωσε στο Reuters, http://www.reuters.com/article/2011/09/27/us-japan-economy-azumi-idUSTRE78Q01G20110927 ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Jun Azumi. Τόνισε δε ότι οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να εκπονήσουν ένα λογικό σχέδιο που θα καταλαγιάσει τις ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί.

 «Εάν υπάρξει κάποιο σχέδιο που στηρίζεται στη σταθερή πρόοδο, προβλέπει την παροχή εύλογου ύψους κεφαλαίων και μπορεί να παρέχει στον κόσμο και τις αγορές μια αίσθηση ασφάλειας όσον αφορά στη διάσωση της Ελλάδας, δεν αποκλείω την πιθανότητα η Ιαπωνία να επωμιστεί μέρος του κόστους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου