Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

28 Σεπ 2011

«Λογικό» το ύψος των αποδείξεων με το «αλαλούμ» να συνεχίζεται

Στροφή ολίγων μοιρών έκανε το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα με την συλλογή των αποδείξεων. «Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί αλλά ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποιο θα είναι το όριο...» είπε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας του υπ. Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης.
Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου, για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν από 50% έως 60% του εισοδήματος, διευκρίνισε ότι επρόκειτο απλώς για ένα παράδειγμα. «Το ποσοστό θα είναι λογικό...», πρόσθεσε ο κ. Πλασκοβίτης, «...θα προκύπτει στατιστικά απ' ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει. Το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε αλλά το κράτος δημοσιονομικά δεν αντέχει τόσες επιστροφές».

Σύμφωνα με τον γγ. του ΥΠΟΙΚ, το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα συγκεκριμενοποιηθεί στο ν/σ για το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή.

Πάγκαλος: Φοροδοτικά εξαντλημένοι οι Έλληνες
Σαφείς αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις αποδείξεις, τήρησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, δηλώνοντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA: «Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Δεν διαφωνώ με την συγκέντρωση αποδείξεων, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά:
Ο γγ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στον ΣΚΑΪ 
RBNews:  Οι αλλαγές σε φορολογία, αποδείξεις, πετρέλαιο θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου