Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

27 Σεπ 2011

«Στάση πληρωμών» από το δημόσιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου τον Οκτώβριο επεξεργάζεται η κυβέρνηση με δεδομένο ότι η εκταμίευση της 6η δόσης δεν πρόκειται να γίνει στην ώρα της. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι το υπουργείο Οικονομικών να «παγώσει» όλες τις υποχρεώσεις του δημοσίου κηρύσσοντας μια άτυπη «παύση πληρωμών» που αφορά στην επιστροφή φόρων, επιστροφή ΦΠΑ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και λοιπές υποχρεώσεις.

Η ιδιότυπη «στάση» στις πληρωμές ενδέχεται χρονικά να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ευελπιστώντας μέχρι τότε να αποδόσουν τα εισπρακτικά μέτρα (τέλος ακινήτων και έκτακτη εισφορά) και να έχει αποταμιευθεί η 6η δόση. Το δημόσιο για μισθοδοσία και συντάξεις χρειάζεται κάθε μήνα περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στο υπουργείο της οδού Νίκης στο Σύνταγμα, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη (μείον 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου από 1η Οκτωβρίου, περικοπές 4% στις συντάξεις, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ), καθώς και να εξηγήσει ποιές δεσμεύσεις απορρέουν από τις επαφές του με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου