Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Μαρ 2014

#rbnews 24: Ο Ασκός του Αιόλου

Καλεσμένος στην εκπομπή της 7ης Μαρτίου 2014, ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας για το -υπό εξέλιξη- ντοκιμαντέρ "Ασκός του Αιόλου" με αντικείμενο τη διαχείριση της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ γίνεται από μία ομάδα αποτελούμενη από δημοσιογράφους και τεχνικούς και συγκεκριμένα τους Νασίμ Αλάτρας, Κώστα Πλιάκο, Αχιλλέα Κουρεμένο, Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Δήμητρα Αιγινίτη. Με αφετηρία το παρασκήνιο των λεγόμενων επενδύσεων στα αιολικά πάρκα, που επιδιώκεται να απλωθούν σε βουνά και νησιά της χώρας, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ εμβαθύνουν την έρευνα στον τομέα της ενέργειας. Προσεγγίζουν τις τοπικές κοινότητες που επηρεάζονται από τα έργα και αναδεικνύουν τόσο τις ανησυχίες τους, όσο και τις εναλλακτικές προτάσεις τους. Ο "Ασκός του Αιόλου" αποτελεί μία αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή, και με τη στήριξη συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο @Duke_Zappa μας μεταφέρει τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλωνία, καθώς εντείνεται το αίτημα "αυτονόμησης" της πιο πλούσιας περιοχής του ομοσπονδιακού κράτους της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου