Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

22 Ιαν 2014

Έγγραφα διαψεύδουν την Αντιτρομοκρατική για την λήψη αποτυπωμάτων Σακκά

Η εφημερίδα "Κόντρα" δημοσίευσε έγγραφα που φέρονται να προέρχονται από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς την Εισαγγελία Πλημ/δικών, όπου φαίνεται ότι ο Κώστας Σακκάς είναι προσεσημασμένος ήδη από τις 4 Δεκεμβρίου του 2010 και όχι μόνο κατά τη σύλληψή του στις 7 Ιανουαρίου του 2014, όπως ισχυρίστηκε αιτιολογώντας την πολύ καθυστερημένη ανίχνευση των αποτυπωμάτων του, που οδήγησαν στην τελευταία σύλληψή του, στις 16 Ιανουαρίου.



Μετά την φυγή Χριστόδουλου Ξηρού, ο Κώστας Σακκάς που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ. Ο Κώστας Σακκάς είχε απελευθερωθεί -με αυστηρούς περιοριστικούς όρους- μετά από 31 μήνες προφυλάκισης και 38 ημέρες απεργίας πείνας. Την 7η Ιανουαρίου, ο Σακκάς ξανασυνελήφθη με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του, τον Ιούνιο του 2013. Ωστόσο, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και αφέθηκε και πάλι ελεύθερος, στις 8 Ιανουαρίου. 

Τις ημέρες εκείνες εντείνεται ο πόλεμος μεταξύ της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, σχετικά με την "ανοχή" της δεύτερης στους προφυλακισμένους "τρομοκράτες". Είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες αργότερα, η Εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση του Πλημμελειοδικείου. Την 16η Ιανουαρίου η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει εκ νέου τον Σακκά, αυτή τη φορά επικαλούμενη νέα στοιχεία που τον συνδέουν με το σπίτι στο Χαλάνδρι που χαρακτηρίζεται ως "γιάφκα" της ΣΠΦ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, αποτυπώματα του Κώστα Σακκά ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στις σακούλες με τα υπολείμματα μηχανισμών κοντά στο σπίτι του Χαλανδρίου, το 2010. Για να αιτιολογήσει αυτήν την καθυστέρηση των τεσσάρων ετών η Αντιτρομοκρατική ισχυρίστηκε ότι δεν διέθετε αποτυπώματα του Σακκά, καθώς είχε αρνηθεί να δώσει κατά την αρχική του σύλληψη. Λόγω όμως αλλαγής του νόμου, όταν συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του, τον υποχρέωσαν να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα κι έτσι μπόρεσαν αυτά να ταυτοποιηθούν.

Στα έγγραφα όμως που δημοσιεύει η "Kόντρα" και φαίνεται να προέρχονται από διαβιβαστικό της Δ/σης Εγκληματολογικών Ερευνών προς την Εισαγγελία Πλημ/δικών, αναφέρεται ότι ο Κ. Σακκάς «διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι προσεσημασμένος» από τις 4-12-2010. Με λίγα λόγια, η ΕΛΑΣ αυτοδιαψεύδεται για τον αρχικό χρόνο λήψης των αποτυπωμάτων του συλληφθέντος.



Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ΕΛΑΣ διέθετε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Κ. Σακκά για περισσότερα από τρία χρόνια. Εν αναμονή της διαπίστωσης της γνησιότητας των εγγράφων, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πότε και εάν ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα στις σακούλες του Χαλανδρίου.

Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου