Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

14 Σεπ 2013

#rbnews 1 (3η σεζόν): Να τελειώνουμε με τη μαρμότα

Ξεκινά η τρίτη σεζόν της ραδιοφωνικής εκπομπής του #rbnews, με τον @galaxyarchis στο μικρόφωνο του Radiobubble. Μία μικρή σύγκριση με το πού αφήσαμε την κατάσταση στα μέσα του καλοκαιριού και πού τη βρίσκουμε στα μέσα του Σεπτέμβρη, δεν αποδεικνύει ακριβώς τη ρήση ότι "τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις". Εκείνο που δείχνει είναι ότι η χώρα βρίσκεται για τα καλά εγκλωβισμένη στη "Μέρα της Μαρμότας".

H ποιοτική διαφορά σε σχέση με την περασμένη άνοιξη είναι η αναβάθμιση της Χρυσής Αυγής, μέσω ομίλου Αλαφούζου, σε ρόλο αντικομμουνιστικού αντίβαρου, σε συνεργασία με την συντηρητική παράταξη. Ή αλλιώς, η πρόταση συνεργασίας Χρυσής Αυγής με Νέα Δημοκρατία, όπως υποστηρίχθηκε από τον δημοσιογράφο και σχολιαστή της Καθημερινής και του Σκάι, Μπάμπη Παπαδημητρίου. Μοιραία, η εκπομπή αναζήτησε την "σοβαρότερη Χρυσή Αυγή" (όπως ζήτησε ο κ. Παπαδημητρίου) και τη βρήκε...




Στην εκπομπή γίνεται αναφορά στην επίθεση ομάδας της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Πέραμα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δεν ήταν ακόμη γνωστό ότι είχαν γίνει προσαγωγές για την επίθεση αυτή. Πρέπει κατά συνέπεια να αναφερθεί ότι, κατόπιν επιχείρισης της ΕΛΑΣ, προσήχθησαν 24 ύποπτοι, εκ των οποίων οι τέσσερις αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης. Ο ένας από αυτούς είναι σεσημασμένος και συμμετείχε και σε άλλες επιθέσεις στην περιοχή. Οι 20 αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί.

Επίσης, στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται ότι η επίθεση όχι μόνο ήταν προσχεδιασμένη, αλλά μέρος μίας ευρύτερης επιχείρησης χτυπημάτων σε εργάτες της περιοχής που προαναγγέλθηκε (δημόσια) από στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Στον άτυπο διαγωνισμό για την αναζήτηση του ονόματος των σχολιαστών της Καθημερινής κέρδισε η @NERA53. Συγγραφέας του πρώτου αποσπάσματος είναι ο Στέφανος Κασιμάτης και του δεύτερου ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Ακούγονται τα κομμάτια:
1. Summer in the City (Joe Cocker)
2. I Got you Babe (Sonny and Cher - από την ταινία Groundhog Day)
3. Cyclone (Dub Pistols)
4. Look into the Eyeball (David Byrne)
5. Land of Confusion (Genesis)
6. It's getting hectic (The Brand New Heavies)
7. Groove is in the Heart (Deelite)
8. Hot Fun in the Summertime (Sly & The Family Stone)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου